Engelli Annelerine Öneriler


Engelli annesi olmak elbette yaşanabilecek en büyük zorlukların başında geliyor. Duygusal açıdan, fiziksel açıdan ve tabi ki sağlık açısından yaşanan sorunların altından kalkabilen, bu dünyanın en güçlü insanlarıdır engelli anneleri. Bunun için destek alabileceğiniz ya da çevrenizdeki engelli annelerine destek verebileceğiniz pek çok nokta bulunmakta.
Oldukça zor bir hayatları varken her şeyi daha da kolay hale getirmek ve bu süreci daha sağlıklı atlatabilmek için yapabileceğiniz küçük ve kolay şeyler var. 9 ay boyunca beklediğiniz ve sonunda sevinçle kucağınıza aldığınız yavrunuzun, farklı bir sağlık problemi ile sizi karşılıyor olması gibi bir psikolojiyi hızla atlatmalı ve kendi gücünüzün farkına varmalısınız. Yavrunuz hayatı boyunca sizin desteğinizi bekleyecek ve ona ömrü boyunca en iyi olanı sunabilecek olan insansınız. Hiç kuşkusuz ki bu durum herkesi korkutur. Fiziksel ya da gelişim süreci hakkında bilinmeyene doğru gitmek zordur. Ancak yaşanan her anı güzelleştirmek, çocuğunuza sadece çaresizlik değil de; bulunduğu durumun içinde bile güzel şeylerin bile olabileceğiniz hissettirmek verilecek en güzel şeydir.
Yaşayacağınız ilk baştaki duygular şok, inkâr, öfke, suçluluk, üzüntü ve keder olsa da ardından gelen sahiplenme duygusu ile hayatın size verdiği bu farklılığı yaşamaya başlarsınız. Engelli annesi olmak daha hızlı toparlanmak ve her şeye hazırlıklı olabilmek demektir. Günlük hayat koşturmasının artık farklı bir boyutta olduğu ve gerektiği zaman psikolojik olarak desteğe bile ihtiyaç duyabileceğiniz aşikardır. Bu tamamen doğal bir süreçtir.
Bunun için düzenlenen çeşitli organizasyonlara katılmak, farklı destekler almak ve güzelce araştırmak gerekir. Siz kendinizi ne kadar rahat hissederseniz, çocuğunuzu da o kadar raht ettirebilir ve huzur verebilirsiniz. Böylece engelli bir çocuğun ihtiyacı olan tam anlamı ile dolu dolu bir duygu tamamlayıcısı siz olabilirsiniz. Bu durum aile de eşinizle olan ilişkinize de yansır ve bir aile olarak ne kadar birbirinize bağlı olduğunuzu fark ederek, hayatınızı mutlu şekilde devam ettirebilirsiniz. Unutmayın her zorluğun içinde var olan mutluluğu siz çıkarabilirsiniz. Engelli annelerine verilebilecek en güzel öneri budur…
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder