Un Helvası


Bazen küçük şeylerden ne müthiş sonuçlar alındığını gördükçe, içimden küçük şey diye bir kavram olmadığını düşünüyorum. Aslında küçük sandığımız şeyler ne kadar da büyük mutluluklar yaşatır bize değil mi? Hayatımızın küçük sandığımız ama muhteşem sonuçlar doğuran güzelliklerle dolup taşması dileğiyle herkese merhaba..
Bugün size özellikle kandil günlerinin olmazsa olmazı un helvası tarifimle geldim. Ne de güzeldir değil mi un helvası? Özellikle evi saran mis kokusu bambaşka mutlu eder insanı. Canımız tatlı istediğinde en kolayından ve en masrafsızından hazırlayabileceğimiz sayılı tariflerden biridir o. Hatta şarkısı bile vardır. Bilmeyen çok azdır belki ama onun kıvamını tutturamayanlar da vardır. Un helvası deyince benim aklıma canım anneannem gelir. Onun un helvasının üstüne tanımam o derece yani. Un helvasını pişirirken dikkat etmemiz gereken en önemli nokta unu kısık ateşte ve sürekli karıştırarak pişirmektir. İşte o zaman tam kıvamında mis gibi bir un helvanızın olması kaçınılmazdır. Sevgiyle pişirip mutlulukla paylaşmanız dileğiyle buyrun tam ölçülü un helvası tarifime.

Un Helvası İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 100 gr. tereyağı
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
Şerbeti İçin:
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

Un Helvası Nasıl Yapılır

  • İlk olarak bir tencereye su ve şekeri alıp, orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz.
  • Diğer taraftan sıvıyağ ve tereyağı bir tavaya alıp eritiyoruz.
  • Üzerine unu ekliyoruz.
  • Un istediğimiz rengi alana kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
  • Bu esnada ceviziçini ekleyip onu da kavuruyoruz.
  • Unun kokusuna aldanıp yandığını düşünmeyin ve un nescafe rengi alana kadar kavurmaya devam edin.
  • Daha sonra kaynayan şerbeti kavrulan una ekleyip hızlı hızlı karıştırıyoruz.
  • Kısa sürede şerbeti çeken helvamız hazır demektir.
  • Pişen un helvamızın kapağını kapatıp 5 dakika dinlendiriyoruz.
  • Dinlenen helvamızdan kaşıkla alıp servis tabağına diziyoruz.
  • Afiyet olsun.
  • Tırtıklı Elmalı Kurabiye tarifim BURADA
  • Islak Kek tarifim BURADA
  • Ağlayan Kek tarifim BURADA
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder