Beşamel Soslu Ispanak


Gönlü güzel insan her yeri güzelleştirir. Ve insan yaşadığı yere göre değil, taşıdığı yüreğe göre yaşar. Güzel yürekli dostlarım hepinize kocaman bir merhaba..
Bugün size nefis bir tarifle geldim. Büyük küçük herkesin severek yiyeceği beşamel soslu ıspanak tarifimden bahsediyorum. Ispanağın tam da zamanı değil mi? Hele ki çocuklarımıza bol bol yedirmeliyiz. Onları sıkmamak ve ıspanağı daha lezzetli kılmak için farklı tariflere ihtiyaç duyarız tabi. Pazar tezgahlarında bol bol ıspanak varken biz de ıspanaklı nefis tarifler hazırlayalım istiyorum. Beşamel sos kendi başına ayrı bir lezzettir zaten. Hangi yemekle buluşsa lezzetine lezzet katar. Ispanağı soğan, kıyma ve havuçla soteleyip, baharat ve tuzla tatlandırıyoruz. Ardından borcama döşeyip üzerine beşamel sos gezdirdikten sonra fırına yolluyoruz. İşte bu kadar pratik ama çok lezzetli bir yemek bu. Peki beşamel soslu ıspanak nasıl hazırlanır? Haydi buyrun detaylara.

Beşamel Soslu Ispanak İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kilo ıspanak
  • 2 tane havuç
  • 1 tane soğan
  • 100 gr. kıyma
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz
  • Pul biber Karabiber

Beşamel Sos İçin:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
Üzeri için:
  • 1 kase kaşar rendesi

Beşamel Soslu Ispanak Nasıl Yapılır

  • Ispanakları iyice yıkıyoruz.
  • Suyu süzüldükten sonra doğrayıp bir kenara alıyoruz.
  • Soğanı soyup yemeklik doğruyoruz.
  • Bir tavaya sıvıyağ ve soğanı alıp, sotelemeye başlıyoruz.
  • Soyup küp küp doğradığımız havuçları da ilave ediyoruz.
  • Soğan ve havuçlar sotelenince üzerine kıymayı ekleyip kavuruyoruz.
  • Suyunu çekip kavrulan ıspanaklara tuz, pul biber ve karabiber ilave edip karıştırdıktan sonra ocaktan alıyoruz.
  • Bu karışımı orta boy kare borcama döşüyoruz.

Beşamel Sos Nasıl Yapılır

  • Küçük bir tencereye tereyağını alıyoruz.
  • Tereyağı eriyince unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  • Kavrulan una sütü ilave edip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
  • Kıvam alan beşamel sosu ocaktan alıyoruz.
  • İsteğe göre muskat ekliyoruz.
  • Hazır olan beşamel sosu ıspanakların üzerine eşit şekilde yayıyoruz.
  • Beşamel sosun üzerine rendelenmiş kaşar serpip 180 derece ısıtılmış fırına veriyoruz.
  • Kaşarlar hafif kızarınca fırından alıyoruz.
  • Hazır olan beşamel soslu ıspanağı dilimlere ayırıp servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun.
  • Pırasa Yemeği tarifim BURADA
  • Sodalı Pamuk Açma tarifim BURADA
  • Fındık Ezmeli Kurabiye tarifim BURADA
  • Midye Börek tarifim BURADA
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder