Evde Aloe Vera Krem Yapımı


Aloe vera bitkisi ülkemizde “çöl zambağı” veya “sarısabır” isimleri ile de bilinir. Pek çok mucizevi, tedavi edici ve iyileştirici etkiye sahip, daha çok Güney Amerika, Hint Adaları ve Meksika gibi kurak iklime sahip bölgelerde yetiştirilen bir bitkidir. Geleneksel tıpta, uzun yıllardır en etkili bitkisel tedavi yöntemleri içerisinde yer alan aloe vera, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından da incelenen bir tıbbi bitki olma özelliğine sahiptir. Gerçekte bu bitkinin 240 çeşidi olduğu bilinmektedir, ancak tıbbi amaçlı olarak Barbadensis Miller denilen çeşidi yaygın bir biçimde kullanılır. Aloe vera bitkisi evlerde süs olarak kullanılır ama faydaları ne kadar bilinir işte burası çok büyük bir soru işareti. Biraz sonra araştırmalarım sonucu elde ettiğim bilgileri sizinle paylaşacağım. Emin olun siz evinizde aloe vera yoksa da beslemeye başlayacaksınız. Neden hayatımızı güzelleştiren bu bitkiden bu kadar mahrum etmişiz kendimizi diyeceğinizden hiç şüphem yok.

Aloe Veranın Faydaları Ve Kullanım Alanları

  • Çoğunlukla hastalıkları tedavi ve önlemek amacı ile bu bitkinin özlerinden elde edilen aloe vera suyu ve yine bitkinin iç yapraklarının orta kısımlarından elde edilen jel ve çeşitli şifalı bitkiler ile karıştırılan  Aloe vera Jel(bitki karışımlı aloe vera şurubu) kullanılmaktadır.
  • Aloe vera ürünlerinin kullanılması ile oldukça yüksek besin değerlerine sahip olan bu bitkinin içeriğinde bulunan birçok vitamin, enzim, mineral ve aminoasit ile vücudumuz gerekli olan ihtiyacı karşılar. Aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirerek çok daha dirençli bir yapıya kavuşmasını sağlamaktadır.
  • Bunların yanı sıra, aloe vera bitkisi tıp alanında olduğu gibi, kozmetik alanında da oldukça etkili bir biçimde kullanılmaktadır. Bugün kozmetik sanayinin ürettiği birçok şampuan, krem ve çeşitli cilt bakım ürünlerinde, aloe veranın hücre yenileyici ve dokuları tamir edici mucizevi etkisi göz önünde bulundurularak üretim yapılmaktadır.
  • Cildin en büyük destekçisi olan bu bitki güneş nedeniyle oluşan yanık ve lekelenmelere en iyi çözümlerden birisidir.
  • Jelimsi yapısından dolayı en iyi nemlendiricilerden biridir.
  • Aloe veranın içinden çıkan jelle saç diplerine iyice masaj yapıldığında da kepek sorununuzun çözüldüğünü göreceksiniz.
  • Aloe vera suyu sahip olduğu zengin besin değerinden dolayı, pek çok ülkede yaygın bir biçimde bitkisel besin takviyesi olarak tüketilmektedir. Aynı zamanda bu bitki suyunun, kanser hücrelerinin oluşmasını veya büyümesini engellediği yönünde pek çok araştırmaya konu olduğundan dolayı, kanser hastaları tarafından kullanılması tavsiye edilmektedir. İçeriğinde oldukça yüksek miktarda antioksidana sahip bu bitki, kanser tedavisi sırasında görülen kemoterapinin yan etkilerini azaltmaktaki başarısı ile de bilinmektedir.
  • Doğal bir içeriğe sahip olan  Aloe vera Jel (bitki karışımlı aloe vera şurubu), özellikle bağırsak mantarlarını yok ederek, bağışıklık sistemini güçlendirmekte ve aynı zamanda hazımsızlık, şişkinlik, gastrit, ülser, reflü gibi çeşitli mide rahatsızlıklarını gidermektedir.
  • Bunların yanı sıra şeker hastalığı, karaciğer hastalıkları ve çeşitli cilt hastalıklarına karşı da etkili olduğu uzmanlarca kanıtlanmıştır.

Aloe Vera Krem İçin Gerekli Malzemeler

• 1/4 fincan hindistancevizi yağı
• 1/4 fincan shea yağı
• 1/4 fincan kakao yağı
• 1 çorba kaşığı aloe vera
• 1 çay kaşığı tatlı badem
• 5-10 damla jojoba yağı


Evde Aloe Vera Krem Nasıl Yapılır?

Malzemelerin hepsini bir güzel karıştırın. İsterseniz içine güzel kokması için gül suyu da ekleyebilirsiniz. Karışımı yaptıktan sonra yarım saat bekletip, istediğiniz zaman cildinize uygulayabilirsiniz. Özellikle çatlamış dirsek ya da topuklarınıza uygulayabilirsiniz.
Eğer cildiniz çok kuru ise balmumu kremi muhteşem bir tercih olabilir. Ellerinize, ayaklarınıza, dirseklerinize uygulayabilirsiniz. Özellikle badem, fındık, kayısı çekirdeği, üzüm çekirdeği, lavanta, sedir, sardunya, limon, nane, regnis, sandal ağacı, melisa, kişniş, greyfurt, gül yağlarını da kullanabilirsiniz.
Malzemelerin hepsini aktarlardan temin edebilirsiniz. Tabi ki kullandığınız miktar çok önemli. Öncelikle deneme yapmak için az miktarlarda hazırlamanızı, ardından eğer isterseniz ve beğenirseniz daha fazla yapmanızı tavsiye ederim. Böylece kendi zevkinize uygun olanı da yakalamış olursunuz. Eller ve ayaklar için ya da dirsekler için özellikle soğuk kış mevsiminde aloe vera ya da balmumu kreminizi kendiniz hazırlayarak, kendinizi şımartabilirsiniz.

Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder