Çocuklarda Paylaşma Sorunu


Çocukların en büyük sorunlarından biri olan paylaşım özellikle okul çağına geldiği zaman karşımıza çıkar. 5 yaşına kadar neredeyse hiçbir sorun yaşamayan çocuklar ana okuluna ya da 6 yaşında ilk okula başladıkları zaman paylaşım sorunu ile karşı karşıya kalırlar. Bu durumdan daha az zararlı çıkmaları ve üstesinden gelebilmeleri için neler yapmak gerekir?

Genellikle tek çocuklarda ya da ailenin ilk çocuğunda görülen paylaşım sorunu, üstesinden
gelebileceğiniz ancak çok zorlamadan çözebileceğiniz problemlerdendir. Çocuğunuzun karakteristik özelliklerine dikkat ederek hatta olayı inada bindirmeden ve çocuğunuzu zorlamadan kararlar vermelisiniz. Aksi durumda daha fazla zarar verebileceğinizi ve çocuğunuzun bu durumdan asla vazgeçmeyeceğini bilmelisiniz. Ne kadar üstelerseniz o kadar zararlı çıkarsınız ve bu durum sizin için daha da zorlaşmaya başlar. Öncelikle yapmanız gereken her şeyi açık açık konuşmak. Çocuklar zannettiğinizden de akıllıdır. 5yaşındaki bir çocuk ile her şeyi konuşabilir, kızmadan olumlu bir dille anlatarak sizi anlamasını sağlayabilirsiniz. Zaten burada önemli olan yaşanan olaylara sert karşılık vermeden, var olan sorunu güzel dille çözmektir. Bunun için çocuğunuz ile güzelce konuşmayı ve paylaşmanın ne kadar faydalı olduğunu, yalnız kalmadan daha çok şeye sahip olabileceğini anlatmalısınız. Eğer ki bu durum işe yaramaz ise destek alabilirsiniz. Uzmanların görüşleri her şeyden önemlidir. Doğru dille anlatılan her sorunun çözümü vardır. Ancak siz bunu üstesinden gelemediyseniz, uzmana başvurmanız sizi de rahatlatacaktır. Çünkü yaşanan her sorunda anne baba daha da gerilmeye başlarve bu davranışlara da yansıyacağı için asla olumlu bir sonuca ulaşılamaz.
Çocuk psikolojisi sağlığı hakkında destek alabileceğiniz doğru uzmanı bulduktan sonra yapılacak olan birkaç görüşme ile sorunun ne kadar kolay çözümlendiğini siz de görebilirsiniz. Hem kendinizi hem de çocuğunuzu zora sokmadan, kolay yöntemler ile günlük hayatı etkilemeden ve tavırlarını daha da sertleştirmeden, arkadaşlarından uzaklaştırmadan paylaşım sorununun nasıl ortadan kalabileceğini siz de göreceksiniz. Çocuklarda paylaşım sorunları çağımızın en sık rastlanan sorunlarından. Üzerine eklenen kıskançlık ya da farklı duygusal sorunlar ile karşılaşmadan var olan bu problemi kolaylıkla çözebilirsiniz. Yeter ki ertelemeyin…
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder