Petek Kurabiye



Kurabiye sevenler için nefis bir tarifim var bugün. Hem ağızda dağılan hem de uzun süre bayatlamayan bir kurabiye bu. Şekli itibariyle de dikkatleri üzerine toplayan bu kurabiye çay ve kahve saatlerinizi şenlendirecek en güzel alternatiflerden biri.  Şeklini vermek zor gibi görünse de oldukça pratik ve kolay aslında. Sadece petek kurabiye kalıbına sahip olmanız yeterli bu durumda.  Ağızda dağılan bir kurabiye için hamurumuzun yumuşacık olması lazım. Her kurabiye de olduğu gibi dikkat etmemiz gereken bir nokta ise pişirme aşamasıdır. Kurabiyelerimizin yayılmaması için mutlaka ısıtılmış fırında pişirmeye dikkat edelim. Özenerek verdiğimiz şekillerin mahvolmasını istemeyiz değil mi? Her fırının özelliği farklı olduğu için ben süre vermekten yana değilim ama çok hafif pembeleşmesi yeterli. Size çiğ gibi gelebilir ama soğuduğu zaman içlerini çekecektir. Lezzetiyle ve görünümüyle çok beğeneceğiniz Petek Kurabiye tarifimi paylaşmak istiyorum bugün sizinle. Özellikle çocuklar bayıla bayıla yiyor bu nefis kurabiyeleri. Çünkü adını şeklinden yani şeklini vermekte kullandığımız petekten alan bu kurabiye görünüş olarak çocukların ilgisini çekiyor. Farklı bir görüntüye ve harika bir lezzete sahip olan petek kurabiye tarifime buyrun.

Petek Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Aldığı kadar un (4-5 su bardağı)
  • Şekil vermek için petek kurabiye kalıbı

Petek Kurabiye Nasıl Yapılır

  • Yoğurma kabına un haricindeki tüm malzemeleri alıyoruz.
  • 4 su bardağı un ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
  • Hamur ele yapışmayan kıvam alana kadar azar azar un ilave ederek yoğurmaya devam ediyoruz
  • Yoğurma işlemi biten hamuru iki parçaya ayırıyoruz.
  • İlk yarısını çok az un serptiğimiz tezgahta yarım cm. kalınlığında açıyoruz.
  • Üzerine silikon petek kalıbı koyup 3mm. kalınlığında tekrar açıyoruz.
  • İstediğimiz şekildeki kurabiye kalıplarını bastırıp farklı şekillerde petek kurabiyeler elde ediyoruz.
  • Arta kalın hamuru diğer hamurla birleştirip açarak aynı işlemi uyguluyoruz.
  • Hamurun tamamı bitene kadar şekil vermeye devam ediyoruz.
  • Şekil verdiğimiz petek kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.
  • 180 derece ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıktıktan 5-10 dakika sonra üzerlerine pudra şekeri serpiyoruz.
  • Pişip soğuyan kurabiyeleri cam kavanoz veya saklama kabında muhafaza ediyoruz.
  • Bu şekilde ortalama iki hafta tazeliğini koruduğunu göreceksiniz.
  • Afiyet olsun.
  • Çikolatalı Pastane Kurabiyesi tarifim BURADA
  • Paskalya Çöreği tarifim BURADA
  • Yer Elmalı Diyet Salatası tarifim BURADA
  • Lokmacık Kurabiye tarifim BURADA
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder