Evde Saç Bakım Önerileri


Besleyici, Yumurta Saç Bakım Maskesi ile bugün karşınızdayız. Hem sağlıklı saçlara sahip olacak hem de dökülmelerin önüne geçeceksiniz. Evinizde bir hafta sonu kolaylıkla uygulayabileceğiniz ve ayrıca kolay temizlenen bir saç maskesi tarifi almaya hazır olun. Saç bakımı yapmak için nelere ihtiyacınız var? Saç bakımı evde nasıl yapılır? Gibi soruların yanıtını burada bulabilirsiniz.
Kimse pek sevmese de yumurta saç bakımı konusunda en kusursuz sonucu veren malzemedir. İçinde yer alan sağlıklı bütün besin maddeleri ile siz de hemen seçimlerinizi saç bakımından yana yumurtadan yapabilirsiniz. Şimdi bakalım bugün yapabileceğiniz yumurta maskesi ne işe yarıyor? Sağlıklı saçlar için yumurtanın içerdiği besinleri biliyor musunuz?
Protein: Saç köklerini besler ve saçın büyümesini sağlar.
Yağ asitleri: Saçına doğal bir parlaklık verir.
Potasyum: Kuru hasar ve görmüş saçlar için şifadır.
A vitamini: Saç kırılmasını önler.
D vitamini: Saç dökülmesini ve kelliği önler.
B12 vitamini: Saçın uzamasını sağlar.
Kalsiyum: Kalsiyum uzun, sağlıklı saçlar için saç büyümesini destekler ve uygun d vitamini emilimini
için önemlidir.


Yumurta Maskesi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 limon
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    Hazırlanışı ve uygulanışı
    Saçınız eğer uzun değilse 1 yumurta yeterli ama uzunsa iki yumurta kullanmalısınız. Yumurtanın sarısını ve akını ayırın. Biz sarısını kullanacağız. 1 su bardağı sütü ve 2 yemek kaşığı zeytin yağını karıştırın ve yumurtanın sarısına ekleyin. İçine limonu sıkın ve hepsini bir karıştırın. Ardından saçınız uygulamak için hazır olun. Sırtınıza bir havlu koyun ki belki sürerken üstüne akabilir. Daha sonra ise önce köklere sonra da saç uçlarınıza uygulayın. Ortalama 5 dakika bekleyin ve ardından yıkanmak için hazırlık yapın. Suyun altına girdiğiniz zamanda parmak uçlarınız ile güzelce masaj yapın. Ilık veya soğuk su ile durulayın. İşte bu kadar kolay. İlk kez yaptığınız zaman her yer yumurta içinde kalabiliyor ancak önleminizi alın. Özellikle banyo da uygulama yapabilir ardından hemen duşa girebilirsiniz.
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder