Haşhaşlı Tatlı


Tüm güzelliklerin, huzurun, bolluk ve bereketin hayatımıza aktığı birgün olması dileğiyle hepinize merhaba. Bugün nefis bir tatlı tarifim var bugün. Mavi haşhaşla mantoladığım bu tatlıyı eminim siz de çok beğeneceksiniz. Yapım aşamaları oldukça pratik olan haşhaşlı tatlını lezzetine de bayılacaksınız. Yemeğin arkasına veya misafir menülerinizin yanına tercih edeceğiniz tatlılardan biri olarak not edebilirsiniz. Haşhaşlı tatlı nasıl yapılır diye merak edenler için hazırladığım haşhaşlı tatlı tarifime buyrun.

Haşhaşlı Tatlı İçin Gerekli Malzemeler

Şerbeti İçin:
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
Hamuru İçin:
  • 125 gr. margarin veya tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • Bulamak için 1 kase mavi haşhaş

Haşhaşlı Tatlı Nasıl Yapılır

  • Şerbeti için bir tencereye şeker ve suyu alıp kaynamaya bırakalım.
  • 15 dakika kadar kaynayan şerbeti ocaktan alıp ılımaya bırakalım.
  • Yoğurma kabına margarin, sıvıyağ, pudra şekeri, yumurta, vanilya, kabartma tozu ve 2 su bardağı unu alıp yoğurmaya başlayalım.
  • Kalan 1 su bardağı unu da ekleyip hamur ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğuralım.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
  • Yuvarladığımız hamurları mavi haşhaşa iyice bulayalım.
  • Hamurun tamamına aynı işlemi uygulayalım.
  • Yağladığımız fırın tepsisine tatlılarımızı dizelim.
  • 180 derece ısıtılmış fırında pişirelim.
  • Tatlı fırından çıktıktan 5 dakika sonra ılıyan şerbeti döküp çekmesini bekleyelim.
  • Şerbetini çekip soğuyan haşhaşlı tatlımızı servis edelim.
  • Afiyet olsun.
  • Petek Kurabiye tarifim BURADA
  • Pileli Börek tarifim BURADA
  • Fiyonk Poğaça tarifim BURADA


Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder