Havuçlu Kek


Merhaba sevgili dostlar.. Bugün size soğuk kış günleriniz vazgeçilmezlerinden olan havuçlu kek tarifimle geldim. Havuçlu keki sevmeyen yoktur sanırım. Sizi bilmem ama ben çok seviyorum ve kışın sık sık yapıyorum. Sizlerin de çok beğeneceğiniz nefis havuçlu kek tarifim deneyen ve tadan herkesten tam not almayı başarıyor. Çayınız demlenene kadar hazır olacak kadar da pratik bir kek bu. Dikkat etmemiz gerekn nokta sütü olması gerekenden fazla kullanmamak. Çünkü havuçların suyu da kekimizi yumuşak tutacaktır. Bir de fırınımızı yüksek dereceye almadan ortalama 170 derecede ağır ağır pişirmeye özen gösterelim. Eğer sizin de gözünüze dolaptaki havuçlar çarpıp, havuçlu kek yapmak isterseniz tarifime bir göz atmayı unutmayın.

Havuçlu Kek İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 2 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 tane rendelenmiş havuç
  • 1 fincan iri çekilmiş ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Aldığı kadar un (2 su bardağı)
  • Susam

Havuçlu Kek Nasıl Yapılır

  • Yumurtalar ve şekeri çırpma kabına alıp şeker eriyene kadar çırpıyoruz.
  • Üzerine sıvıyağ ve sütü ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
  • Havuçları soyup rendeliyoruz.
  • Havuç, ceviz ve tarçını da ilave edip çırpıyoruz.
  • Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ilave ediyoruz.
  • Hamurumuz pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpıyoruz.
  • Kek kalıbını yağlayıp her yerine susam serpiyoruz.
  • Hazır olan hamuru kalıba döküyoruz.
  • 170 derece fırında altlı üstlü pişiriyoruz.
  • Fırının kapağını açmamaya özen gösteriyoruz.
  • Pişen kek fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.
  • Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp dilimliyoruz.
  • Afiyet olsun.
  • Pastane Şekerparesi tarifim BURADA
  • Toz Pudingli Sünger Kek tarifim BURADA
  • Kafes Poğaça tarifim BURADA
  • Peynirli Sahur Ekmeği tarifim BURADA
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder