Regl Ağrısı Nasıl Geçer?


Hanımlar! Biliyoruz aylık olarak çekilen bu ağrı süreçleri, her kadını yıpratıyor. Daha ağrısız ve rahat bir regl dönemi geçirmek isterseniz, size birkaç tavsiyemiz olacak. Regl döneminde bunlara dikkat etmelisiniz! Yediğiniz içtiğiniz hatta yaşadığınız stresin bile sonuçlarını ağrı olarak çekiyor olabilirsiniz. Bunun için gelin, tavsiyelerimize kulak verin!

Regl Döneminde Bunlara Dikkat!

Hareket edin
Sadece oturup bir yere kalmak ya da yatmak değil olabildiğince hareket etmek gerekir. Hatta yoga yapabilir hem bedenen hem de ruhen rahatlama sağlayabilirsiniz.
Sağlıklı beslenin
Kesinlikle ilaç içmeyin! Önce bol su içerek güne başlayın. Sağlıklı beslenmek hepsinden önemli olanıdır. Hafif yiyecekler tüketmek hem midenizi koruyacaktır hem de bedenen kendinizi daha faif hissedeceksiniz.
Kendinizi eğitin
Kendiniz hakkında belki de bilmeniz gereken çok şey var. Hormonel açıdan bu süreçte nasıl etkilendiğiniz hepsinden önemli. Ancak en iyi kendinizi siz tanırsınız. Size iyi gelecek şeyler yapmalısınız. Bu dönem doğal bir süreç, hastalık dönemi değil! Bunun kabullenin.
Kendinize zaman ayırın
Adet döneminiz boyunca dikkat etmeniz gereken en önemli şey kendi sağlığınız. Hem beden hem de ruh sağlığınız. Nasıl hissederseniz, öyle yaşarsınız. Bunun için özellikle regl döneminde bunalım takılmak yerine, daha keyif verecek aktiviteler yapmalısınız. Hatta sıcak bir kahve yanınızdayken biraz kitap okumak bile size çok iyi gelebilir.
Vücudunuzu rahatlatın
Özellikle vücudunuzun rahat olması en önemli detay. Üşümemek, ayaklarınızı sıcak tutmak ve güzel bir duş almak bile size çok iyi gelecektir. Yeter ki ağrı yüzünden kasılıp kalmayın.
Kendinizi şımartın
Kendinize küçük güzellikler yapın. Çikolata yemek istiyorsanız biraz çikolata yiyin ama tabi ki koca bir paket değil! Kendinize hak ettiğiniz güzelliği verin! Hem daha iyi hissedersiniz hem de çikolata mutluluk verir!
Regl dönemlerinizi böyle rahat geçirmek ve stres ya da bunalıma bağlı olarak zor süreçler geçirmemek için dikkatli olmalısınız. Kendiniz için yapabileceğiniz en güzel detaylara siz karar verebilirsiniz. Unutmayın! Mutlaka deneyin!
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder