Yayla Çorbası



Yayla çorbası benim hergün olsa içerim dediğim yani en sevdiğim çorbadır. Yaz kış herkesin çok severek içeceği çorbalar arasındadır. Anadolunun en geleneksel çorbalarından biri olan yayla çorbasının en güzel yanı buram buram nane kokusuyla bütünleşmesidir. Günün her öğününde afiyetle tüketebileceğimiz yayla çorbasını yaparken en dikkat etmemiz nokta yoğurdunu kestirmeden pişirmektir. Kimileri önce yoğurtlu karışımı sürekli karıştırarak pişirse de ben önce pirinci pişirip ardından yoğurtlu karışımını eklemeyi tercih ediyorum. Bu şekilde sürekli karıştırmak zorunda kalmıyorum. Süzme yoğurt veya normal yoğurt kullanmak da tamamen sizin tercihiniz. Açıkçası ben elimde hangisi varsa onu kullanıyorum. İçerdiği yoğurt sayesinde tam bir vitamin kaynağı olan yayla çorbasını özellikle bebek ve çocuklarımıza bol bol içirelim. Peki yayla çorbası nasıl hazırlanır şimdi buyrun püf noktalarıyla yayla çorbası tarifime.

Yayla Çorbası İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 fincan pirinç (Türk kahvesi fincanı)
  • Ortalama 6 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 dolu tatlı kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Nane

Yayla Çorbası Nasıl Yapılır

  • Yıkadığımız pirinçleri bir tencereye alıp üzerine kaynar su ekliyoruz.
  • Bir kasede yoğurt,yumurta ve unu iyice çırpıyoruz.
  • Bu karışıma pirinçlerin suyundan ekleyip ılıştırıyoruz.
  • Pirinçler yumuşayınca bu karışımı ekleyip karıştırıyoruz.
  • Bu esnada tereyağını da ekliyoruz.
  • 15 dakika daha ara ara karıştırarak pişiriyoruz.
  • Ocaktan alınca tuzunu atıyoruz.
  • Bir tavada sıvıyağ ve naneyi kızdırıyoruz.
  • Kaselere doldurduğumuz yayla çorbalarımızın üzerine naneli sosumuzdan gezdirip servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun.
  • Rulo Kurabiye tarifim BURADA
  • Ağlayan Kek tarifim BURADA
  • Acuka tarifim BURADA
  • Şişlenmiş Pasta tarifim BURADA
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder