Limon Kabuğundan Gelen Şifa


Limon kabuğu neden özellikle eklem ağrısına iyi gelir hiç düşündünüz mü? Çünkü limonda bulunan yararlı besin maddelerinin neredeyse yarısı limonun kabuğunda bulunur da o yüzden. Acımsı tadından dolayı, çoğumuz kabuğunu atıp yalnızca meyvenin suyunu kullanırız. Ama limonun kabuğunu attığınızda aslında genel sağlığınıza iyi gelecek ve hatta eklem ağrısıyla mücadele edecek çok sayıda besin maddesini de atmış oluruz. Limon kabuğunda bulunan esans yağlarının kan damarlarını rahatlatıp, ağrı hissini önemli ölçüde azaltan iltihap sökücü bir etki yaparak eklem ağrılarını azalttığı görülmüştür. Limonun kabuğu, kan damarlarını yatıştıran ve anti-iltihap özelliklere sahip zengin özlü yağlarla doludur ve sinir ağrısını yok etmek için mükemmel bir çözümdür adeta. Ben bugün uzun sürelik araştırmalarım sonucu elde ettiğim bilgileri sizinle paylaşmak istiyorum.

Limon Ve Kabuğuyla Neler Yapabiliriz?

  • Çocuklarımız hatta bebeklerimiz ateşlenince hemen şuruba fitile sarılmayalım. Çoraplarının altına ıslaklığı hissedilecek kadar limon sıkıp giydirelim. Çok hızlı bir şekilde ateşi düşürdüğünü göreceksiniz. 
  • Bütün limonu buzluğa koyalım 4-5saat sonra çıkartalım. Salataların, yemeklerin ve çorbaların üzerine rendeleyelim. Limon bu şekilde tüketildiğinde mide ve bağırsaklarımızdaki kurtlardan tamamen kurtulmamızı sağlıyor.
  • Limon kabuklarını derin dondurucuda biriktirelim. Kireç tutan su ısıtıcımıza kabukları dolduralım. Üzerine su ekleyip kaynatalım. Bu sayede bütün kireçlerin çözüldüğünü göreceksiniz.
  • Diz ağrıları için; yumurtayı iyice yıkayalım üstünü geçecek kadar limon suyunu koyalım.Üstünü kapatalımve yumurtanın kabuğu eriyene kadar bekletelim. Hergün bir fincan içelim. Düzenli olarak yaptığınızda diz ağrılarınıza iyi geldiğini farkedeceksiniz.
  • Bu tarifte cildi gençlestirmek icin; yarım limon suyunu, 1 adet aloe vera yaprağının içini, suda yarim saat beklettiginiz pirincin nişastali 1 su bardağı suyunu mixerden geçirip buz kalıplarına dolduralım. Buzlukta birkaç saat beklettikten sonra her gün bir tanesiyle cildimize masaj yapalım. 1 ay deneyin, sonra ara verin eminim çok memnun kalacaksınız.
  • Ateş düşürmek için; bir bardak ayrana limon suyu sıkın. Anında 40 derece ateşi düşürdüğünü göreceksiniz. Tüm ilaçlardan uzak durabilsek keşke.
  • Karaciğer yağlanmaları için; sabahları aç karnına limon ve maydanozu çekip için. 15 gün buna devam edin. Bu süre sonunda kar ciğer yağlanmalarının temizlendiğini göreceksiniz.
  • Böbrek taşı düşürmek için; yarım çay bardağı zeytinyağının içine 10 damla limon sıkıp için. En fazla 20 gün kadar sürede böbrek taşınızın düştüğünü göreceksiniz.

Karın Yağlarını Yakan Limon Kürü

  • Özellikle karın yağlarını müthiş yakan bir önerim daha var. Bağırsakları çalıştırıyor  ve çok iyi zayıflatıyor. İki kür uygulamasıyla denenmiş ve mükemmel sonuç alınan bir uygulamadan bahsediyorum.. 10 günlük yağ yakan kür (tekrarlamak isterseniz iki uygulama arasında 2 ay ara verin). Mide hassas, pankreatit vb geçirdiyseniz sakın yapmayın. Akşam yatmadan önce 1 su bardağı ılık suda 1 tatlı kaşığı balı eritelim. İçine yarım limon suyunu sıkalım ve ince ince halka halka doğranmış orta boy 2 diş sarımsağı ekleyelim ve karıştıralım. Sarımsaklar dibine çökmeden ılık ılık içelim ve yatalım. Sabah kalktığımızda aç karnına kahve, tarçın ve kırmızı pul biberi  her birinden birer silme tatlı kaşığı olacak şekilde 1 su bardağı ılık suyun içine koyalım. Sabah yarım saat bir şey yemeyelim. 10 gün düzenli olarak sabah akşam yapalım ve karın yağlarımızın ciddi anlamda kaybolduğunu görelim.

Limon kabuğuyla eklem ağrıları nasıl tedavi edilir

Malzemeler:
• Doğal sızma zeytinyağı,
• 2 büyük organik limon,
• Kapaklı küçük bir kavanoz,
• Temiz bir sargı bezi
Hazırlanışı:
• Limon kabuklarını kavanozun içine koyalım ve kabukları tamamen kaplayacak kadar zeytinyağı ekleyelim. Kavanozu sıkıca kapatalım ve karışımı iki hafta bekletelim.
• İki hafta geçtikten sonra, karışımımızı sargı bezinin üzerine döküp ve ağrı duyduğumuz bölgenin üzerine yerleştirelim. İdeal olarak bu tedaviyi gece uygularsanız bu merhem siz uyurken cildinize iyice işleyebilir.
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder