Peynirli Tepsi Böreği


Allah kalp kıranları yarattı da, tamir edecekleri yaratmadı sanmayalım. Yeter ki umutsuz olmayalım. Haketmediğimiz şeyler mi yaşadık? Öyleyse sıra hakettiklerimizi yaşamak da. Yeterince mutsuz mu olduk? Hazır olalım öyleyse sıra mutlu olmakta. Biz yeter ki tevekkül edelim, sabredelim ve yeniden başlayalım. Her üzüntünün ardından dimdik bir şekilde ayakta durmamız dileğiyle hepinize merhaba..
Bugün en garantilisinden, en lezzetlisinden  ve en klasiğinden peynirli tepsi böreği tarifimle sizlerleyim. Kimileri hazır yufkayla yapılan börekleri sevmez ama bence hazır yufkalı böreklere tat veren şey yufka aralarına sürdüğümüz sosudur. Ben hazır yufkayla yaptığım peynirli böreklerimde sosu bol kullanıyorum. Bu sayede hem lezzetli hem  de yumuşacık oluyor. Ben normalde sosu her yufkanın ardından döküp sürüyorum fakat zamanım kısıtlı olduğunda böreği tepsiye döşeyip sosu üzerine döküyorum. İnanın iki şekilde de çok güzel oluyor. Pratik yöntemleri sevenler için bu da benden püf noktası olsun. Nefis  peynirli tepsi böreği nasıl yapılır diye merak edenler buyrun peynirli tepsi böreği tarifimin detaylarına.

Peynirli Tepsi Böreği İçin Gerekli Malzemeler

  • 6 adet hazır yufka
Sosu İçin:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 1 şişe maden suyu
İç Harcı İçin:
  • 1 kase lor peyniri
  • 50 gr. kaşar peyniri
  • Bir tutam maydanoz

Peynirli Tepsi Böreği Nasıl Yapılır

  • Sos için gerekli malzemeleri derin bir kaseye alıp iyice karıştırıyoruz.
  • Ayrı bir kaseye lor peynirini alıyoruz.
  • Üzerine kaşar peynirini rendeleyip ekliyoruz.
  • Maydanozu kıyıp ekledikten sonra karıştırıyoruz.
  • Yuvarlak fırın tepsisini yağlıyoruz.
  • Birinci yufkayı düzce serip kenarlarını dışarı sarkıtıyoruz.
  • Üzerine sostan sürüyoruz.
  • İkinci yufkayı büzdürerek onun üzerine seriyoruz.
  • Üzerine bolca sos döküp sürüyoruz.
  • Üçüncü yufkayı büzdürerek serip sosladıktan sonra peynirin yarısını üzerine serpiyoruz.
  • Dördüncü yufkayı üzerine serip sosluyoruz.
  • Peynirin kalan yarısını da onun üzerine serpiyoruz.
  • Beşinci yufkayı büzdürerek  serip sosluyoruz.
  • Son yufkamızı ortasını daha yoğun büzdürerek serip sosluyoruz.
  • Birinci yufkanın kenardan sarkan kısımlarını üzerine örtüyoruz.
  • Böreğimizi dilimleyip kalan sosu üzerine döküyoruz.
  • Sosu tamamen çekince üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp susam serpiyoruz.
  • 200 derece ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Maydanozlu Poğaça tarifim BURADA
  • Kakaolu Saray Sarması tarifim BURADA
  • Hindistan Cevizli Kurabiye tarifim BURADA
  • Youtube kanalım BURADA
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder