Elmalı Kek


Bir merhaba diyerek eritebileceğiniz buzlar ve yıkabileceğiniz duvarlar vardır. Güldürebileceğiniz yüzler ve fethedebileceğiniz gönüller vardır. O zaman benden hepinize kocaman bir merhaba. Tam da havalar soğumaya başlamışken elmalı tarçınlı tariflere başlamak geldi içimden. Ne de yakışır değil mi elma ve tarçın birbirlerine? İşte ben de o uyuma hayran kalıp yemeye doyamayanlardanım. Bu uyumu sadece elmalı kurabiyede görmek istemeyenler size nefis bir elmalı kek tarifiyle geldim bugün. Puf puf dokusuyla önce onu hissedeceksiniz. Ardından elma, tarçın, kuru üzüm ve cevizle bütünleşen nefis kekin lezzetine varacaksınız. Sıcacık bir çayın yanına çok yakışacak olan puf puf elmalı kek tarifi kış için favori kekleriniz arasına girecek. Tadan herkesin çok beğendiği bu elmalı kek nasıl yapılır diye merak edenler için hazırladığım elmalı kek tarifime buyrun lütfen.

Elmalı Kek İçin Gerekli, Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 3 fincan şeker
  • 3 fincan su
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 fincan iri çekilmiş ceviz
  • 1 fincan kuru üzüm (una buluyoruz)
Tabanı İçin:
  • 2 tane elma
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Borcamın Tabanı İçin:
  • 1 tatlı kaşığı teremyağ
  • 1 yemek kaşığı irmik

Elmalı Kek Nasıl Yapılır

  • Öncelikle borcamı teremyağ ile yağlayıp irmik serpiyoruz.
  • İrmikle borcamı mantolamış oluyoruz yani.
  • Elmaları soyup dilimliyoruz.
  • Borcamın tabanına boşluk kalmayacak şekilde diziyoruz.
  • Derin bir kaseye yumurtalar ve şekeri alıp şeker eriyinceye kadar çırpıyoruz.
  • Ardından su ve tereyağını ekleyip karıştırıyoruz.
  • 1,5 su bardağı un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ilave ediyoruz.
  • Bir spatula ile alttan üste doğru karıştırıyoruz.
  • Kıvam alınca ceviz ve una buladığımız kuru üzümü ekliyoruz.
  • Tabanına çökmesin diye kuru üzümü una buluyoruz.
  • Pürüzsüz bir kıvam alan hamuru elmaların üzerine döküyoruz.
  • 180 derece ısıtılmış fırında altı üztü kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Kek soğuyunca üzerine bir servis tabağı kapatıp ters çeviriyoruz.
  • Puf puf elmalı kekimizi dilimlere ayırıp servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun.
  • Sodalı Pamuk Açma tarifim BURADA
  • Pudingli Kurabiye tarifim BURADA
  • Tutku Kurabiye tarifim BURADA
  • Elmalı Kek Tarifimin Videosuna Buyrun..

Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder