Maydanozlu Poğaça


Birbirinden farklı ve lezzetli poğaça tariflerinizin arasına bir arkadaş daha geliyor. Adını görüntüsünden aldığı besbelli kafes poğaçanın. Resimlerden de görmüş olduğunuz gibi hem güzel hem de kolay bir yapıma sahip. Hazırlanışı o kadar pratik ki 15 dakikanızı anca alıyor. Mayalı hamura sahip olmadığı için kısa sürede hazırlayıp afiyetle yiyebilirsiniz yani.  Yumuşacık bir hamurun bol peynirle birleşmesi sonucunda harika bir lezzet çıkıyor ortaya. Siz de misafirlerinize hem lezzetli, hem de pratik bir poğaça ikram etmek istiyorsanız maydanozlu poğaça tarifimi denemenizi tavsiye ediyorum. Sıra geldi maydanozlu poğaça tarifimin detaylarına.

Maydanozlu  Poğaça İçin Gerekli Malzemeler

  • 125 gr. tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz
  • Aldığı kadar (2,5 su bardağı) un
  • Yarım kalıp beyaz peynir
  • 1 yumurta (sarısı üzerine)
  • Yarım demet maydanoz

Maydanozlu Poğaça Nasıl Yapılır

  • Tereyağı, sıvıyağ, yoğurt, peynir ve yumurta akını yoğurma kabına alıp yoğurmaya başlıyoruz.
  • Maydanozları yıkayıp ince ince kıydıktan sonra bu karışıma ekliyoruz.
  • Un ve kabartma tozunu da eleyerek ilave ediyoruz.
  • Hamur kıvam alana kadar yoğuruyoruz.
  • Eğer elinize yapışıyorsa konrollü olarak un ilave edebilirsiniz.
  • Yoğurma işlemi tamamlanan hamurdan parçalar koparıp yuvarlıyoruz.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz.
  • 190 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun.
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder