Yağlı Cilt Maskesi


En rahatsız edici güzellik sorunlarından biri de yağlı cilttir. Problem yaşayan yağlı ciltler uygun bakım yöntemleriyle sağlıklı hale gelebilir. Cildimiz en güzel haliyle görünmek için her ne kadar yağa ihtiyaç duysa da fazla yağlı ciltler son derece rahatsız edici olabilir. Öncelikle cildinizin yağlı olup olmadığını açıklığa kavuşturmalısınız. Bunu anlamamız çok kolay. Yüzünüzü yıkadıktan sonra nemlendirici sürmeden 1-2 saat içinde cildiniz yağlanıyorsa gerçekten yağlı bir cilde sahipsiniz demektir. Eğer sıcak veya nemli ortamlarda cildinizin sadece belli kısımları yağlanıyorsa karma bir cilde sahipsiniz demektir. Türkiye nüfusunun yüzde 55'i yağlı cilde sahiptir. Sürekli parlayan, gözenekleri dolu olan ve sık sık temizleme gerektiren bir cildiniz varsa siz de bu yüzdeye dâhilsiniz demektir.

Yağlı Cildin Neden Ve Önerileri

Yağlı cilde sahip olmanız genler, hormonal değişiklikler, hava şartları ve yanlış ürün kullanımından kaynaklı olabilir. Sıcak ve nemli havalarda cildinizi yapışkan hissedebilir ve parlayan görünümünden rahatsız olabilirsiniz. Önemli olan doğru ürün kullanımı ve doğru uygulamalarla bu sorunu en aza indirgemektir. Her konuda olduğu gibi yağlı cilt konusunda da doğru bilinen yanlışlar vardır. En bilinen yanlış ise yağlanmanın kirli yüz sebebiyle olduğu ve bu kirden dolayı akne oluştuğudur. Çünkü cilt kirli olduğu için yağ üretmez. Ergenlik döneminde hormonlar yağ dokularını harekete geçirir. Yüksek miktarda alkol içeren ürün ve toniklerden de uzak durmamız gerekir. Çünkü alkol cildi ihtiyaç duyduğu doğal yağlardan mahrum eder. Halk arasında yağlı cildi nemlendirmeye gerek olmadığı cildin zaten yağlı olduğu düşünülür. Fakat bu da doğru bilinen yanlışlardan biridir. Sadece vazelin içeren nemlendiricilerden uzak durup yağlı ciltlere uygun su bazlı nemlendiriciler tercih etmeliyiz. Haftada bir kez cildimize uygun peeling uygulamalıyız. Yumuşak yapılı alkolsüz bir tonik kullanmayı tercih etmeliyiz. Eğer makyajımız varsa yatmadan önce mutlaka temizlemeliyiz. Beslenme konusunda da yağlı gıdalardan uzak durmalıyız. Bol bol su içmeliyiz. Yağsız güneş kremi kullanmalıyız.
Gözeneklerimizi derinlemesine temizleyen maskeleri haftada bir kez uygulamak cildimize yapacağımız en büyük iyiliklerden birisi. Ben düzenli olarak uyguladığım ve çok memnun kaldığım yağlı cilt maskesini bugün sizinle paylaşmak istiyorum. Binbir derde deva olan zerdeçal ve aloe verayla hazırlayacağımız bu maskeyi denemenizi öneriyorum. Dilerseniz önce sizin için hazırladığım videoma buyrun.

Yağlı Cilt Maskesi İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 dolu yemek kaşığı aloe vera jeli
  • 1 çay kaşığı zerdeçal

Yağlı Ciltler İçin Maske Nasıl Hazırlanır

  • Aloe vera dalını ortadan ikiye ayırıyoruz.
  • İçerisindeki jeli bir kaşıkla sıyırıp kaseye alıyoruz.
  • Jelin üzerine zerdeçalı ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  • Bu karışımın yüzümüze sürüp 20 dakika kadar bekletiyoruz.
  • Yüzümüzü ılık suyla yıkıyoruz.
  • Eğer zerdeçalın rengini çıkarmakta zorlanırsanız bebek şampuanı kullanabilirsiniz.
  • Kalan karışımı minik bir kavanoza koyup buzdolabında saklıyoruz.
  • 3 gün aralıkla aynı şekilde cildimize uyguluyoruz.
  • Limon Kabuğunun Faydaları İçin BURAYI
  • Aloe Vera Çiçeğinin Faydaları için BURAYI
  • Kantaron Yağının Faydaları için BURAYI tıklayın.

Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder