Şeftali Soslu Etimek Tatlısı


Ne güzel demiş Mevlana ; Değer verdiğin şey, lâyık olan da incili kaftan, layık olmayan da "yamalı fistan"gibi durur. Değer verdiklerimizin o değeri haketmesi dileğiyle hepinize merhaba. Yazın ortalarında yaptığım fakat tarifini yayınlaması yeni nasip olan şeftali soslu etimek tatlısı tarifimle geldim bugün huzurlarınıza. Ben etimek tatlılarımın şerbetini mutlaka karamelize yapıyorum. Çünkü böyle daha lezzetli olduğunu düşünüyorum. Şeftali soslu etimek tatlısı tarifimde de aynı yöntemi uyguladım. Üzerine harika bir muhallebi hazırlarken, son vuruşu da şeftali sosuyla yaptım. Size hem şerbetli, hem muhallebili hem de meyveli tatlı keyfini yaşatacak bu tarifi eminim çok seveceksiniz. Her ne kadar üçü bir arada olsa da çok hafif bir lezzete sahip olduğundan hiç şüpheniz olmasın. Bir dilim yiyen ikinci dilimi mutlaka istiyor. Benden size tavsiye mis kokan şeftaliler bitmeden mutlaka deneyin bu tarifimi. Şeftali soslu etimek tatlısı nasıl yapılır diye merak edenler için hazırladığım tarifime buyrun o zaman.


Şeftali Soslu Etimek Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 paket tuzsuz etimek ( büyük boy dikdörtgen borcam için)
Şerbeti İçin:
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
Muhallebisi İçin:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
Şeftali Sosu İçin:
  • 3 tane şeftali
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 su bardağı su
  • 6 yemek kaşığı şeker
Süslemek İçin:
  • 1 tane şeftali

Şeftali Soslu Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır

  • Öncelikle bir tencereye şekeri alıp kısık ateşte sürekli karıştırarak karamelize ediyoruz.
  • Üzerine suyu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
  • Büyük boy dikdörtgen borcama etimekleri diziyoruz.
  • Şerbeti ocaktan aldıktan 5 dakika sonra etimeklerin üzerine eşit şekilde döküyoruz.
  • Muhallebi için bir tencereye süt, şeker, irmik ve nişastayı alıyoruz.
  • Sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişiriyoruz.
  • Ocaktan aldığımız muhallebiye vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırıyoruz.
  • Şerbetini çeken etimeklerin üzerine muhallebiyi döküp eşit şekilde yayıyoruz.
  • Bu sırada şeftali sosumuz için bir tencereye nişasta, su ve şekeri alıp nişasta çözülene kadar karıştırıyoruz.
  • Diğer taraftan kabuklarını soyduğumuz şeftalileri robottan geçirip ekliyoruz.
  • Tencereyi ocağa alıp sosumuzu kıvam alana kadar pişiriyoruz.
  • Ocaktan aldığımız sosumuzu ılıyana kadar ara ara karıştırıyoruz.
  • Ilıdıktan sonra muhallebinin üzerine döküyoruz.
  • 1 tane şeftalinin kabuklarını soyup dilimliyoruz ve bu dilimlerle tatlımızın üzerini süslüyoruz.
  • Oda sıcaklığına gelen tatlımızın üzerini kapatıp buzdolabına kaldırıyoruz.
  • En az 2 saat dinlendirdikten sonra dilimleyip servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun.
  • Karbonatlı Poğaça tarifim BURADA
  • Bisküvili Pasta tarifim BURADA
  • Atom Kek tarifim BURADA
  • Pamuk Poğaça tarifim BURADA
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder