Sodalı Pamuk Açma


Geçmişten gelen tüm olumsuz kalıpları sevgiye dönüştürüp, kendimizi sevgiyle yenilediğimiz bir gün olması dileğiyle hepinize merhaba. Sonbaharın son demlerini yaşadığımız şu soğuk günlerde içimizi ısıtan ve bize en iyi gelen şey çay galiba. Tabi millet olarak çayı çok severiz ve çay keyiflerimizi ihmal etmeyiz. Tabi birçoğumuz da bu keyiflerde çayı yalnız bırakmamayı tercih ederiz. Sabahın ilk saatlerinde iyi demlenmiş çayınızın yanına harika bir kahvaltılık önerim var bugün. Tam da okul sezonundayken kuzucukların beslenme çantalarını da şenlendirmek gerekir değil mi? Hazır açmalardan midesinin rahatsız olduğunu dile getirenler özellikle bu tarifim sizi ilgilendiriyor. Evinizde pamuk gibi ve tel tel ayrılan bir sodalı pamuk açma yapmanız mümkün tabiki. Her evde bulunan malzemelerle yapılan bu nefis açmanın hamurunu geceden yoğurup buzdolabında dinlendirebilirsiniz. Sabah da rahat rahat şekil verip pişirirseniz kendinize kolaylık sağlamış olursunuz. Malum tam kıvamında bir açma yapmak biz hanımların biraz zamanını alıyor. Zaman kazanmak isteyenler bu yöntemi uygulayabilirler. Unutmadan fikir vereyim istedim. Üstelik bu nefis açmaları buzluğa atıp istediğiniz zaman çıkarıp da tüketebilirsiniz. İnanın taptaze oluyor. Sodalı pamuk açma tarifime ve detaylarına geçmeden önce açmanın yapım aşamalarını daha iyi anlamanız amacıyla çektiğim videoma buyrun.

Sodalı Pamuk Açma İçin Gerekli Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket yaş veya kuru maya
  • 1 şişe maden suyu
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Ortalama 9 su bardağı un
  • Arasına sürmek için 75 gr. tereyağı

Sodalı Pamuk Açma Nasıl Yapılır

  • Süt, şeker ve mayayı yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz.
  • Maya etkileşime geçip ön maya işlemi tamamlandığında yumurta, madensuyu, sıvıyağ, yoğurt ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
  • 8 su bardağı unu eleyerek ilave ediyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz.
  • Hamurun kıvamına göre azar azar un ilave ediyoruz.
  • Hamur ele yapışmayan bir kıvam aldığında yoğurma işlemine son veriyoruz.
  • Hamurun üzerini örtüp 40 dakika mayalandırıyoruz.
  • Mayalanan hamuru tekrar yoğurup toparlıyoruz.
  • Hamurdan parçalar koparıp bezeler yapıyoruz.
  • Bezelerin üzerlerini temiz bir bezle örtüyoruz.
  • Bu sırada 75gr. tereyağını eritiyoruz.
  • Her bir bezeyi tereyağına batırdığımız elimizle açıyoruz.
  • Açtığımız bezeleri rulo şeklinde sarıyoruz.
  • Bezelerin tamamına aynı işlemi uyguluyoruz.
  • Ruloları elimizle uzatıp düğüm şekli veriyoruz.
  • Şekil verdiğimiz açmaları aralıklı olarak yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz.
  • Vaktimiz varsa 15 dakika kadar da tepside mayalandırıyoruz.
  • 200 derece ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun.
  • Maydanozlu Poğaça tarifim BURADA
  • Revani tarifim için BURAYI
  • Acılı Ezme Tarifim BURADA
  • Bazlama tarifim BURADA


Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder