Ispanaklı Tepsi Böreği


Moraliniz mi bozuk ümidimizi mi kaybettiniz? Şu koskoca dünyada yalnız mıyız? Şartlar çok mu zorluyor? Söyle bir arkanıza yaslanın. Derin bir elhamdülillah derin bir hasbunallahi ve ni'mel vekil deyin. Esas yalnız ve çaresiz olanlar zulmedenlerdir. Çünkü zulmeden Allah'a savaş açmıştır. Bütün insanlar zalimin yanında olsa bile Allah'ın yanında olmadığı kişi yalnız ve çaresizdir. Bizler imtihanda olduğumuz için daralıyoruz. Ama şunu unutma Allah'ın inayeti sabredenlerle beraberdir. Esbab ne kadar ağır olsa bile arkasındaki rahmeti ve inayeti görmeye çalışın. Cenneti düşünün. Bu sabrın cennet gibi muhteşem bir meyvesi olacağını düşünün. Hissediyorum Rabbimizin şefkatini bize rahmetle nazar ettiğini. Sınavımızı hakkıyla verenlerden olmak dileğiyle hepinize merhaba..
Bugünün tarifi anne usulü ıspanaklı tepsi böreği. Ispanaklı börek de zaman zaman değişiklik gösteren tariflerden biri bence. Kimi zaman ıspanakları kavurduğumuz soğanla öldürürüz kimi zaman da çiğden kullanırız. Nasıl olursa olsun ben ıspanaklı böreğin her halini çok seviyorum. Bugün ki ıspanaklı tepsi böreği tarifimde önce soğanı öldürdüm ardından ıspanakları biraz soteledim. Ispanağa arkadaş olarak da lor peyniri kullandım.  Ispanaklı böreklerimiz sosunda ise çok az sütle sıvıyağ kullanmayı tercih ediyorum. Çünkü ıspanağın kendi suyu yetiyor yufkaları ıslatmak için. Ispanaklı tepsi böreği nasıl yapılır gelin detaylara bir göz atalım.


Ispanaklı Tepsi Böreği İçin Gerekli Malzemeler

  • 6 adet hazır yufka
İç Harcı İçin:
  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 tane kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz
  • Pul biber
  • 1 kase lor peyniri
Sosu İçin:
  • 1 yumurta (sarısı üzerine)
  • 1 fincan süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Bir çimdik karbonat
Üzeri İçin:
  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

Ispanaklı Tepsi Böreği Nasıl Yapılır

  • Öncelikle ıspanakları bol suyla iyice yıkıyoruz.
  • Suyu süzüldükten sonra doğruyoruz.
  • Bir tane kuru soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda öldürüyoruz.
  • Üzerine yıkayıp doğradığımız ıspanakları üzerine ekleyip biraz soteliyoruz.
  • Sos için bir kaseye yumurta, süt, sıvıyağ ve karbonatı alıp çırpıyoruz.
  • Yağlanmış fırın tepsisinin tabanına birinci yufkamızı kenarları dışarı sarkacak şekilde  seriyoruz.
  • Üzerini eşit şekilde sosluyoruz ve ikinci yufkayı büzdürerek üzerine örtüyoruz.
  • İkinci yufkanın da üzerini sosluyoruz ve üzerine üçüncü yufkayı seriyoruz.
  • Üçüncü yufkayı sosladıktan sonra ıspanağı eşit şekilde yayıp üzerine  peynir serpiyoruz.
  • Üzerini dördüncü yufkayı serip sosluyoruz.
  • 5 ve 6. yufkaya da aynı işlemi uyguluyoruz.
  • Böreği dilimliyoruz ve sos arttıysa üzerine gezdiriyoruz.
  • Son olarak yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz.
  • Böreğimizi 200 derece ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıktıktan sonra tekrar dilimleyip servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun.
  • Patatesli Sünger Poğaça tarifim BURADA
  • Mısırlı Salatalık Mezesi tarifim BURADA
  • Peynirli Çıtır Börek tarifim BURADA
  • Meyveli Yaş Pasta tarifim BURADA
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder