Tavuklu Şehriye Salatası


''Bitti'' dediğin anda , yeniden başlarmış insan.. Başka yerde, başka şekilde, başka hayatlarla... Mutsuz, tedirgin ama "yeniden"  Ve bitti dediğinde durduğunu zannettiğin her şey; yeniden yepyeni güzellikler için çarpmaya devam edermiş... Yani nefes alıyorsa insan ; umut var demekmiş... Umut dolu bir ömre yürümek dileğiyle hepinize kocaman bir merhaba. Hepimiz türlü türlü sınavlardan geçiyoruz elbette. Ama önemli olan onlara rağmen dimdik ve pozitif olmak değil mi?
Yine içimin sonsuz umutla dolduğu bugün size tavuklu şehriye salatası tarifimle geldim. Özellikle hanımların gün menülerine öok yakışan ve çok sevilen bu salata tadan herkesin favorileri arasına giriyor. Üstelik hazırlaması da çok kolay ve kısa zaman alıyor. Benim kurtarıcı salatalarımdan biri olan tavuklu şehriye salatasının içeriğine kendiniz yön verebilirsiniz. Mesela ben bazen dereotu kullanırken bazen de maydanoz kullanıyorum. Kısacası evdeki malzemelerime göre şekillendiriyorum diyebilirim. Fikir vermesi benden olsun gerisi size kalsın o zaman. Tavuklu şehriye salatasının yapım aşamalarını merak edenler için hazırladığım tavuklu şehriye salatası tarifime buyrun.

Tavuklu Şehriye Salatası İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 parça tavuk göğsü
  • 2 su bardağı şehriye
  • Şehriyeyi kavurmak için sıvıyağ
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 1 kase mısır
  • 1 tane kapya biber
  • Yarım demet maydanoz veya dereotu
  • 1 tane salatalık
  • 2-3 dal kıvırcık
  • 5-6 tane yeşil soğan
  • İsteğe göre kornişon
  • Nar ekşisi
  • Limon
  • Tuz
  • Pul biber
  • Zeytinyağı

Tavuklu Şehriye Salatası Nasıl Yapılır

  • Tavuk göğsünü suda haşlıyoruz.
  • Haşlanan tavuk göğsünü didikleyip suyunu kenara alıyoruz.
  • Şehriyeyi 3 yemek kaşığı kadar sıvıyağda kavuruyoruz.
  • Üzerine 2 su bardağı tavuk suyunu ve tuzunu ekleyip pilav gibi pişiriyoruz.
  • Kapya biberi yıkayıp doğruyoruz.
  • Yeşillikleri yıkayıp doğruyoruz.
  • Salatalık ve kornişonu küp küp doğruyoruz.
  • Yeşil soğanı soyup doğruyoruz.
  • Derin bir kaseye bütün malzemeleri alıyoruz.
  • Bu sırada pişen şehriyenin ılıması lazım ki yeşillikleri soldurmasın.
  • Üzerine nar ekşisi, limon suyu, tuz, pul biber ve zeytinyağı ilave edip iyice karıştırıyoruz.
  • Afiyet olsun.
  • Sodalı Pamuk Açma tarifim için BURAYI
  • Trileçe tarifim için BURAYI
  • Şipşak Poğaça tarifim için BURAYI
  • Youtube kanalıma ücretsiz abone olmak için BURAYI tıklayın.
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder