Sapadere Kanyonu


Merhaba sevgili dostlar.. Bugün size bir doğa harikası olan Sapadere Kanyonu'ndan bahsetmek istiyorum. Bu yaz Alanya'da geçirdiğimiz muhteşem tatilimizin son gününü Damlataş Mağarası ve Sapadere Kanyonu'na ayırdık. Sapadere Kanyonu Antalya iline bağlı Alanya hudutları içerisinde, Alanya merkeze 40 km. Antalya havaalanına 175 km. mesafede muhteşem bir kanyon.

Yeşilin Her Tonunu Görebilmeniz Mümkün

Yeşilin her tonunu görebileceğiniz muhteşem bir doğaya sahip olan Sapadere Kanyonu'nun bütün yorgunluğunuzu alacağınızdan hiç şüpheniz olmasın. Kanyondan aşağı doğru dökülen akarsu çevresindeki tesiste damak tadınıza hitap edecek hijyenik ve lezzetli yemekleri bulabileceksiniz. Yeşilin en güzel tonlarıyla karşılanacak, doğal güzellikleri gördükçe büyüleneceksiniz. Üstelik Sapadere mahallesinde bulunan ipek dokuma atölyesini, eski köy evlerini ve camiyi gezip görme imkanına sahip olacaksınız. Kanyon içerisinde bulunan 530 metre uzunluğunda ahşaptan yapılmış köprülerle oluşturulmuş yürüyüş parkurundan  geçerek, muhteşem görünümlü şelaleye ulaşacaksınız. İşte tam da burada Sapadere Kanyonu'nun en derinlerini keşfetmiş olacaksınız. Bu parkurların sonunda doğal yüzme havuzlarında, kaynağından çıkan serin sularda yüzebileceksiniz. Kısacası unutulmaz anlar yaşayacaksınız.

Yazın Sıcağından Kaçanlara Çözüm Niteliğinde Serinlik

Alanya'nın o bunaltıcı yaz sıcaklarından bunalıp bir nebze serinlemek isteyenler için eşsiz bir uğrak yeri diyebiliriz burası için. Muhteşem bir şelalenin ayırdığı iki dağın arasında serin serin yürümek ayrı bir keyif tabiki. Yürüdükçe karşınıza küçük küçük şelaleler çıkıyor ve en sonunda mucizevi şelaleye yani kanyonun başlangıcına ulaşıyorsunuz. Şelalenin oluşturduğu havuz ise serinlemek isteyenlerin isteğine fazlasıyla cevap verebilecek soğuklukta diyebilirim. Ben size ne kadar anlatsam da anlatmak yetmez mutlaka gidip görmelisiniz diyorum..

Huzur Veren Yürüyüş

Kanyon içerisine gelen misafirlerin rahatlıkla yürüyebilmesi için planlanmış yürüyüş yolu platformuna sahip. Her ne kadar zaman zaman orda yürümek bizi korkutsa da oldukça keyifli bir gezi oldu bizim için. Serin serin, doya doya gezdik. Detaylara geçmeden önce beni en çok etkileyen noktayı söylemek istiyorum. Bu nokta hiç şüphesiz suyun berraklığıydı. Kanyon boyunca gördüğümüz büyüklü küçüklü şelalelerin akıntısından oluşan havuzların dibini görebilmek muhteşem bi duyguydu. Bir düşünün tam 6 metre derinlikteki bir havuzun dibini ilk bakışta görmek  nasıl da mükemmel birşey değil mi? İşte bu kanyon böyle mucizevi manzaralarla dolu. Suyun sesi ayrı, iki dağın arasından size göz kırpan gökyüzü ayrı, suyun o delice akışındaki berraklığıysa apayrı bir huzur veriyor insana.

Fazla Ertelemeden Gidip Görün..
Tabiat harikası bu kanyonu görmek ve hayatınızın en unutulmaz günlerinden birini yaşamak için daha neyi bekliyorsunuz? Yemyeşil doğa ve doğal kaynak sularıyla bütünleşen Sapadere Kanyonu sizi bekliyor. Alanya'daki gezilecek yerleri merak edenler benden size güzel bir öneri olsun bu yazı da.Bu yaz bitmiş olabilir ama önümüzdeki yaza şimdiden plan yapın derim benden size tavsiye.
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder