Yoğurtlu Dövme Çorbası


Hayatta neye baktığımız değil, neyi gördüğümüz önemlidir. Etrafımızdaki herşeye güzel bakıp, güzellikler gördüğümüz birgün olması dileğiyle hepinize merhaba. Bugün benin en sevdiğim çorba olan yoğurtlu dövme çorbasının tarifini hazırladım sizin için. Buğday berekettir, o neye girse değer katar. Yoğurtlu dövme çorbası içeriği dolasıyla en faydalı çorbalardan biridir. Özellikle çocuklarımızın bol bol tüketmesi gerekir. Ben soğuk halini de çok seviyorum ama bugün sıcak tarifimle geldim. Yoğurtlu dövme çorbası nasıl yapılır diye merak edenler için hazırladığım yoğurtlu dövme çorbası tarifime geçmeden önce sizinle minik bir bilgiyi paylaşmak istiyorum.

Ekmeğimizin Üzerinde Neden Tek Çizgi Var Biliyor musunuz?

Orhan Gazi Bursa'yı fethetmiştir. Uludağ'ın eteklerindeki fırıncıları denetliyordu fırıncının birinde ekmeklerdeki ilginç bir durum dikkatini çekti. Sordu fırıncıya ekmeklerin üzerinde neden 3 çizgi var?
Fırıncı Biz Hristiyanız yediğimiz ekmek Tanrı oğul ve kutsal ruhu hatırlatsın diye ekmeklerin üzerine 3 çizgi çekeriz dedi.
Orhangazi bu durumdan çok etkilendi bir ferman yayınlayarak :
"Bundan sonra böyle Bütün Müslüman Fırıncılar Allah'tan başka ilah olmadığına işaret etmek için ekmeğin üzerine bir çizgi çeke.!!
O gün bugündür nezih bir itikat üzere olan Müslüman milletin ekmeği bile tevhidi haykırır.!!


Yoğurtlu Dövme Çorbası İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı dövme (aşurelik buğday)
  • 1 su bardağı nohut
  • Su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
Terbiyesi için:
  • 2,5 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı un
Üzeri için:
  • 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Kuru nane

Yoğurtlu Dövme Çorbası Nasıl Yapılır

  • Dövmeyi ve nohutu akşamdan ıslıyoruz.
  • Pişireceğimiz zaman suyunu süzüp düdüklü tencereye alıyoruz.
  • Üzerini örtecek kadar su ekleyip haşlıyoruz.
  • Düdüklünün kapağını açıp kaynatmaya devam ediyoruz.
  • Bu sırada derin bir kaseye yoğurt, yumurta ve unu alıyoruz.
  • Üzerine dövmenin suyundan ekleyerek karıştırıyoruz.
  • Ilıyan ve pürüzsüz bir kıvam alan terbiyemizi yavaş yavaş dövmelerin üzerine ekleyip karıştırıyoruz.
  • Kaynayana kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Tereyağı ve tuzu da ilave ediyoruz.Kıvam alana çorbamızı ocaktan alıyoruz.
  • Bir tavada sıvıyağ ve kuru naneyi kızdırıp çorbamızın üzerine döküyoruz.
  • Afiyet olsun.
  • Peynirli Poğaça tarifim BURADA
  • Izgara Köfte tarifim BURADA
  • Toz Pudingli Sünger Kek tarifim BURADA
  • Düğüm Poğaça tarifim BURADA
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder