Kabak Yemeği


Merhaba değerli dostlar
Bugün size kıymeti pek bilinmeyen hatta birçok kişinin ön yargıyla yaklaşıp yemediği kabak yemeği tarifiyle geldim.Hafif yaz yemeklerinin en değerlisidir kabak yemeği. Pirinç veya bulgurla pişirilir ama ben daima bulgurla pişirmeyi tercih ediyorum. Tabiki son dokunuş olarak da dereotu ve yoğurtla taçlandırıyorum. Unutmadan size bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Kabakların kabuklarını tıraşlama tekniğiyle mutlaka soyun. Soyulmadığı zaman daha geç piştiğini farkedeceksiniz. Üstelik en zahmetsiz yemeklerden biridir o. Bu harika yaz yemeğinin tadını çıkarmak isteyenler hadi buyrun kabak yemeği nasıl hazırlanır diye merak edenler için hazırladığım tarifime.

Kabak Yemeği İçin Gerekli Malzemeler

  • 5 adet kabak
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tane domates
  • 2 yemek kaşığı bulgur
  • Tuz
  • Pul biber
  • Üzerini örtecek kadar kaynamış su ( 2 su bardağı kadar)
  • Servis için dereotu ve tercihen sarımsaklı yoğurt

Kabak Yemeği Nasıl Yapılır

  • Soğanların kabuklarını soyup yemeklik doğruyoruz.
  • Bir tencereye sıvıyağ ve soğanı alıp sotelemeye başlıyoruz.
  • Kabakları çok ince olacak şekilde soyup küp küp doğruyoruz.
  • Kabakları da soğanın üzerine ekleyip soteliyoruz.
  • Ardından kabuğunu soyup küp küp doğradığımız domatesi ekliyoruz.
  • Salça, bulgur, tuz ve pul biberi de ekleyip biraz daha soteliyoruz.
  • Üzerine 2 su bardağı kadar kaynamış suyu ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
  • Pişen kabak yemeğimizin üzerine ince kıyılmış dereotu serpip yoğurt eşliğinde servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun.
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder