Bayat Ekmekten Galeta Unu


Hayata güzellikle bakabilen herkese kocaman bir merhaba.. Bugün ki konumuz bayat ekmekler. Benim en hassas olduğum konulardan biri. Daha önce de bayat ekmeklerin değerlendirilmesine dair birçok tarif paylaştım hatırlarsanız. Bugün de bayat ekmekten galeta unu nasıl yapılır onu paylaşmak istedim. Zaman zaman  hepimizin evinde ekmekler bayatlamaya mahkum olurlar. Önemli olan o bayat ekmekleri değerlendirebilmektir. Tabiki önceliği çevremizdeki hayvanları beslemeye verelim ama malum her yerde bu pek mümkün olmuyor. Bana bayat ekmeklerimizi evde nasıl değerlendirebiliriz diye çok soruluyor. Ben de fırsat buldukça buna dair paylaşımlar yapıyorum. Hatırlarsanız geçenlerde çekilmiş bayat ekmeklerimle yaptığım Kıbrıs Tatlısı tarifimi paylaşmıştım sizinle. Evimizde ki bayat ekmekleri değerlendirmek için kullandığımız en bilinen yöntemdir galeta unu yapmak. Bu galeta ununu köftelerimizde, tatlılarımızda, nuggetlarımızda veya kroketlerimizde kullanabiliriz. Bayat ekmekten galeta unu yapılışına geçmeden önce sizinle bir fıkra paylaşmak istiyorum.

Kış Sert Geçecekmiş..

Kış başlamak üzeredir... Kızılderili topluluğu şefin etrafına toplanmış. Kışın sert mi yoksa yumuşak mı geçeceğini öğrenmek isterler.
Geleneksel yeteneklerini dedelerinden bu yana çoktan kaybetmiş bulunan şef, işi sağlama almak için kışın sert geçeceğini ve mümkün olduğunca fazla odun toplamalarını söyler kabilesine.
Akıllı bir adam olan şef birkaç gün sonra, yakınlardaki meteoroloji istasyonuna telefon eder:
- Bu kış soğuk mu geçecek sizce?
Meteorolog cevap verir:
- Evet, oldukça sert geçeceğe benziyor.
Bu cevabı alan şef derhal kabilesine döner ve kışın çok sert geçeceğini ve daha çok odun parçası toplamaları gerektiğini söyler.
Bir süre sonra Meteoroloji istasyonunu tekrar arar ve sorar:
- Kış hala soğuk mu geçeceğe benziyor?
- Evet der karşıdaki.
- Oldukça soğuk geçeceğe benziyor.
Şef kabilesine döner ve sadece odunları değil bulabildikleri her çalı çırpıyı toplamalarını ister.
Birkaç gün sonra Meteoroloji istasyonunu tekrar arar:
- Kışın sert geçeceğinden gerçekten emin misiniz?
Adam:
- Kesinlikle, bugüne dek yaşanan en sert kışlardan birini yaşayacağız gibi görünüyor.
- Nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz? diye sorar şef.
Meteorolog yanıtlar :
- Kızılderililer çılgınlar gibi odun topluyor!


Bayat Ekmekten Galeta Unu Nasıl Yapılır

  • Bayat ekmekleri bir fırın tepsisine doğruyoruz.
  • 150 derece ısıtılmış fırında ekmekler hafif pembeleşinceye kadar fırınlıyoruz.
  • Fırınladığımız ekmekleri robottan geçiriyoruz.
  • İri taneler kaldıysa süzgeçten geçiriyoruz.
  • Hazır olan galeta unumuzu cam kavanoza doldurup buzdolabına kaldırıyoruz.
  • İstediğimiz zaman istediğimiz kadar alıp kullanıyoruz.
  • İyi günlerde afiyetle tüketin.
  • Hindistan Cevizli Kurabiye tarifim BURADA
  • Bayat Pide Kebabı tarifim BURADA
  • Kalburabastı tarifim BURADA
  • Facebook hesabım BURADA
  • Youtube kanalım BURADA
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder