Baklava Yufkasından Peynirli Çıtır Börek


Her günümüzü tam anlamıyla yaşamak umuduyla hepinize merhaba. Bugün size harika bir börek tarifiyle geldim. Yiyen herkese karaköy böreğini anımsatan baklava yufkasından peynirli çıtır börekten bahsediyorum. Isırdığımızda ağzımızda dağılan, adı üstünde çıtır çıtır bir börek oluyor bu. İçerisinde istediğiniz iç harcını kullanabilirsiniz ama ben bugün tercihimi peynirden yana kullandım. Bu böreği sıcak sıcak yemek bir başka oluyor ama hiç merak etmeyin soğuduğu zaman hatta ertesi gün bile aynı çıtırlığını koruyor. Üstelik yapım aşamaları da oldukça pratik ve keyifli. Hatta hazırlayıp buzluğunuzda bulunduracağınız böreklerden birisi de diyebiliriz onun için. Geniş zamanlarınızda hazırlayıp buzluğunuza atın, acil durumlarda da çıkarıp pişirin. Mutfakta çareler tükenmez tabiki. Baklava yufkasından peynirli çıtır böreğin yapım aşamalarına geçmeden önce  kısa ama anlamlı bir yazı paylaşmak istiyorum sizinle.

Deniz Olmak..

Bir çocuğun ayakkabısı denize düşer ve kaybolur. Sahilde kumların üzerine şöyle yazar... ''Bu deniz hırsızdır.''
Biraz ötede bir balıkçı , ağına yakalanmış çok miktarda balığı kıyıya çeker ve kumlara şöyle yazar.. ''Bu deniz cömerttir.''
Bir genç denizde boğulur... Acılı, ağıt yakan annesi kumlara şöyle yazar.. ''Bu deniz katildir.''
İhtiyar bir balıkçı koca bir inci barındıran istiridye çıkarır denizden ve kumlara şöyle yazar.. '' Bu denizin gönlü çok zengindir.''
Bir dalga gelir , sahilde yazılı tüm yazıları siler.. Bir bilge gelir ve şunu yazar;
"Eğer deniz olmak istiyorsan başkalarının söylediklerine çok da önem vermeyeceksin!"

Baklava Yufkasından Peynirli Çıtır Börek İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
İçi İçin:
  • 1 kase beyaz peynir
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • Bir tutam maydanoz
Sosu İçin:
  • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
Üzeri İçin:
  • Susam

Baklava Yufkasından Peynirli Çıtır Börek Nasıl Yapılır

  • Böreğimizin sosu için derin bir kaseye erittiğimiz tereyağını, sıvıyağı, sütü ve kabartma tozunu alıp karıştırıyoruz.
  • Ayrı bir kaseye de beyaz peynir, rendelenmiş kaşar peyniri ve doğranmış maydanozu alıp karıştırıyoruz.
  • Böreğimizin iç harcı ve sosu hazır olduğunu göre hazırlamaya başlayabiliriz.
  • Bir tane baklava yufkasını tezgaha serip yumurta fırçasıyla üzerine sostan sürüyoruz.
  • İkinci yufkayı onun üzerine örtüp aynı şekilde onu da sosluyoruz.
  • Üçüncü yufkayı da onun üzerine serip sosladıktan sonra uç kısmına uzun şekilde iç harçtan koyuyoruz.
  • Harcın olduğu kısıMdan başlayıp rulo şeklinde sarıyoruz.
  • Sonuç olarak 3 adet baklava yufkasından bir rulo elde etmiş oluyoruz.
  • Bir paket yufkanın tamamına aynı işlemi uyguluyoruz.
  • Toplamda 9 tane rulo elde ediyoruz.
  • Ruloları dilimliyoruz.
  • Kalan sosu da üzerlerine sürüp susam serpiyoruz.
  • 180 derece ısıtılmış fırında altlı üstlü pişiriyoruz.
  • Fırından çıkan peynirli çıtır böreklerimizi fazla soğutmadan servis edip afiyetle yiyoruz.
  • Pastane Poğaçası tarifim BURADA
  • Kandil Simidi tarifim BURADA
  • Sirkeli Kabak Kızartması tarifim BURADA
  • Youtube Kanalım BURADA

Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder