Evde Yapabileceğiniz 7 Doğal Tonik


Cilt bakımı için en önemli detay olan evde tonik yapımı için size birkaç tavsiyemiz olacak. Hem doğal yöntemleri kullanacaksınız hem de cildinize gereken özeni göstereceksiniz. Evde yapabileceğiniz 7 doğal tonik konusunda size tavsiyelerimizi okumalı ve kendi cildiniz için en uygun olanı tercih etmelisiniz. Eğer herhangi bir maddeye karşı alerjiniz varsa kesinlikle uygulamamalısınız.
Şimdi, gelin tariflere hep birlikte göz atalım.

1- Limon Toniği
Malzemeler;
1 tane limon
1 çay bardağı votka
Limon Toniği Nasıl Yapılır?
1 tane limon ve 1 çay bardağı votkayı karıştırın ve buzdolabında dinlenmeye bırakın. 1 saat sonra çıkarın biraz ılıdıktan sonra her sabah ve akşam cildinize pamukla uygulayabilirsiniz.

2- Elma Sirkesi
Sirke en güzel temizleyiciler arasındadır. Elma sirkesini pamuğa damlatın ve cildinize uygulayın. E vitamini kaynağı olduğunu bilmelisiniz.
3- Maden Suyu
Yüz yıkama konusunda size en iyi sonucu verecek olan maden suyunu özellikle soğukken kullanmalısınız.

4-Süt Toniği
Süt Toniği Malzemeler;
Yarım çay bardağı süt
Bir tutam kuru nane
Pamuk
Süt Toniği Nasıl Yapılır?
Süt ve kuru naneyi karıştırın ve pamuk yardımı ile yüzünüze uygulayın. Ferahlık verecek olan bir karışımdır.

5-Kahve Telvesi
Kahve Telvesi Peeling Malzemeler
İçilmiş Türk kahvesinden kalan telveler
3 damla limon
Kahve Telvesi Peeling Nasıl Yapılır?
Afiyetle Türk kahvenizi için. Ardından kalan telvelerin içine 3 damla limon suyu damlatın. Yüzünüze peeling olarak uygulayın ve ardından yıkayın. Kirden ve yağdan arındığınızı göreceksiniz.

6- Gül Suyu
Geçmişten günümüze kadar gelen en güzel tonik aslında gül suyu. Annanelerimiz, babaannelerimizin kullandığı hatta kendilerinin yaptığı en güzel arındırıcıdır. Yarım çay bardağı gül suyunun içine aldığı kadar maden suyu ekleyin ve pamuk ile cildinize uygulayın. Sonuç muhteşem olacak. 7-Salatalık Toniği
Salatalık Toniği İçin Malzemeler;
2 Salatalık
1 Yumurta akı
Salatalık Toniği Nasıl Yapılır?
Salatalıkları püre haline getirin ve yumurta akı ile karıştırıp, maske halinde yüzünüze uygulayın. Yıkadığınız zaman muhteşem bir rahatlama hissedeceksiniz.


Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder