Boy Uzatan Besin ve Yöntemler


Sağlıklı beslenerek çocuğunuzun boyunun daha da uzun olmasını sağlayabilirsiniz. Anne sütü zamanından başlayarak gelişme çağının tamamlanmasına kadar ki sürecin sağlıklı ilerlemesi sizin elinizde. Şimdi gelin boy uzatan besin ve yöntemlere göz atalım.
SÜT
19 yaşına kadar her gün 2 bardak sütün tüketilmesi oldukça önemli bir etkendir. İhtiyacı olan kalsiyumun sağlanması ve erkeklerde 25, kızlarda ise 19 yaşına kadar boy uzama dönemini olumlu yönde etkileyendir.
SÜT ÜRÜNLERİ
A,B,D ve E, protein ve kalsiyum açısından oldukça zengin olan süt ürünleri kesinlikle hayatınızda olmalı. Her sabah kahvaltıda beyaz peynir, süt ve yumurta tüketmek boy uzaması için en güzel yöntemdir.

SEBZE VE MEYVELER
Sebze ve meyveleri zamanında tüketmek ve sağlıklı şekilde tüketmek her zaman en önemli olandır. Özellikle kemik büyümesi için vitamin ve lif açısından zengin olan kayısı, turunçgiller, havuç, kavun, greyfurt, mango, papaya, karpuz, kabak, brokoli, ıspanak, patates, nohut tüketilmeli.
ET
Etin her türlüsünü tüketmeli ve protein açısından en çok ihtiyacımız olanı karşılamalıyız.
YUMURTA
Çocukluk zamanı ve gelişim çağında günde 2 yumurtanın faydasını artık doktorlar bağıra bağıra söylüyor. Özellikle serbest gezen tavuğun yumurtasının tüketilmesi muhteşem bir çözümdür.

SOYA
Soya mutfaklarımıza pek girmese de aslında kemik gelişimi için muhteşem bir çözümdür. Zengin protein içeriği ile tüm dünyanın vazgeçemediği lezzettir.
YULAF
Oldukça zengin bir protein kaynağı olan yulaf, kas kütlesini arttırıcı ve yağ kütlesini azaltıcı bir etkisi ile özellikle gelişim çağındaki çocuklar için kullanılmalıdır. Günlük tüketilmesi gereken seviye ile hem bağırsak sağlığı korunur hem de yulafın kemik gelişimine katkısı kaçınılmazdır.


Kalsiyum, protein ve vitaminler açısından oldukça önemli olan detayları sizinle paylaştık. Günlük beslenme alışkanlıklarınızı hem kendiniz hem de aileniz için bu şekilde uygular ve mutfağınızı düzenlerseniz, gerçekten istediğiniz sonuçlara oldukça kolay ulaşabilirsiniz. Boy uzatan besin ve yöntemleri uygulayarak sağlıklı nesiller yetiştirebilirsiniz.

Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder