Kek, içine ne koyarsak onun lezzetine bürünen en harika tariflerden biridir değil mi? Hele bir de anne eli değen ve hiç unutulamayan tarifler vardır . İşte bugün tam da o tariflerin en sevilenlerinden biriyle sizlerleyim. Önce evi saran mis kokusu sonra tadına doyulmaz lezzeti ve süngersi dokusuyla herkesi cezbetmeyi başarıyor. Benim hiç bıkmadan ve çok severek yediğim havuçlu cevizli kek tarifi var bugün menümüzde. Peki siz de denemek ister misiniz? O zaman sözü fazla uzatmadan Havuçlu ve cevizli anne keki tarifimin detaylarına buyrun lütfen.
Havuçlu Cevizli Anne Keki İçin Gerekli Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 3/4 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı rendelenmiş havuç
- 1 kase iri çekilmiş ceviz
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- Yarım çay kaşığı tarçın
- 2 su bardağı un
Havuçlu Cevizli Anne Keki Nasıl Yapılır
- Derin bir kaseye şeker ve yumurtaları alıp şeker eriyene kadar çırpalım.
- Ardında sıvıyağ, süt ve havucu ekleyip karıştıralım.
- Un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip karıştıralım.
- Son olarak dibe çökmemesi için una buladığımız cevizleri ekleyip karıştıralım.
- Pürüzsüz bir kıvam alan hamuru yağlanmış kare borcama dökelim.
- Borcamı tezgaha vurup hava kabarcıkları çıkmasını sağlayalım.
- 180 derecede pişirelim.
- Pişip soğuyan havuçlu cevizli anne kekimizi dilimlere ayırıp servis edelim.
- Afiyet olsun.
- Baharatlı Kurabiye tarifim BURADA
- Patatesli Sünger Poğaça tarifim BURADA
- Kıbrıs Tatlısı Tarifim BURADA
- Pastane Poğaçası tarifim BURADA
- Karışık Turşu tarifim BURADA
0 yorum :
Yorum Gönder