Bembeyaz Dişler İçin


Herkesin en çok istediği şeyler arasında bembeyaz dişler vardır. Bembeyaz dişlere sahip olmak için enler yapmalı? Günlük olarak yapacağınız bakımın dışında da birkaç detaya dikkat etmelisiniz. Hem sağlıklı dişlere sahip olmak için hem de bembeyaz parlayan dişlere sahip olmak için size birkaç tavsiyemiz olacak. Bunları evde uygulayabilir ya da dilerseniz diş hekiminizden tavsiyeler alabilirsiniz.


Bembeyaz Dişler İçin Bunları Yapabilirsiniz!

  • Muz Kabuğu
    Bol lifli bir meyve olan muzu her gün 1 tane tüketmelisiniz. Ardından muzun kabuğundan da yararlanmalısınız. Muz kabuğunun iç kısmı potasyum, manganez ve magnezyum gibi mineraller bulunmaktadır. Muzun kabuğunu dişlerinize sürün ve ortalama 3 dakika bekleyin ve sonra ağzını çalkalayın.
  • Aktif Karbon Yöntemi
    New Jersey'li diş hekimi Joseph Banker, aktif karbonun diş beyazlatmada inanılmaz etkili olduğunu iddia etmiş ve uygulamaya başlamıştır. Az miktarda aktif karbon ve suyu karıştırıp dişleri fırçalarsanız beyazlatma etkisini direkt olarak gözle görebilirsiniz. En önemli detay ise asla karbonu yutmamalı ve ağzınızı iyice çalkalamalısınız.
  • Çilek Macunu!
    Malik asit içeren çilek aslında büyük bir nimettir! Asit, kahve, şarap ve çay lekelerine direkt olarak çözümdür. 2 çileği ezin ve karbonat ile karıştırıp 5 dakika dişlerinizi fırçalayın ve ardından güzelce ağzınızı çalkalayın.
  • Elma Sirkesi İle Gargara!
    3 ölçek su ve 1 ölçek sirkeyi karıştırıp gargara olarak kullanın. Özellikle dişlerinizi fırçaladıktan sonra ve yatmadan önce bu gargarayı kullanırsanız hem ağızdaki bakterilerden kurtulmuş olursunuz hem de dişlerinizin her sabah biraz daha beyaz olduğunu fark edebilirsiniz.
  • Su ve Karbonat Karışımından Gargara
    En doğal yöntemlerden olan su ve karbonat karışımı gargara aslında ağızdaki yaraları da geçiren mucize bir işlemdir. Ancak bunun sık sık yapmamalısınız. Yani 1 hafta uyguladıktan sonra ortalama 3-4 ay yapmamalısınız. Diş minelerinize bir süre sonra zarar vermeye başlayan bu karışımı miktarında kullanmak önemlidir.
    Evde yapabileceğiniz bu doğal karışımlar sayesinde diş bakımının ne kadar kolay olduğunu anlayabilir ve sık sık uygulayarak, bembeyaz dişlere sahip olabilirsiniz.


Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder