Pratik Temizlik Tüyoları


Ev temizliği konusunda olduğu kadar küçük detayları da düşünerek temizlik yapmak ve en güzle sonuçları yakalamak için birkaç ipucu vereceğiz size. Her yerin ışıl ışıl, tertemiz olduğunu görmek ve bunu yapmak için küçük dokunuşlar ile her şeyi halledebileceğinizi bilmek, sizi daha da mutlu edecektir. Pratik temizlik tüyoları için doğru yerdesiniz.
Evde iş hiçbir zaman bitmez, biliyoruz hanımlar. Elinizi neye atsanız, bir temizlik hissi gelmesi ve daha da parlak ya da güzel görünmeleri için elinizden geleni yapmak istiyorsunuz. İşte bunun için elinizin altında olan birkaç malzeme ile kusursuz temizliğe ulaşabilirsiniz. Gün içerisinde uygulayacağınız ve sizi yormayacak pratik temizlik tüyolarını sizin için derledik. Belki de bir kaçını hatta hepsini hemen deneyerek hızlıca sonuç alabilir ve iyi ki yapışım diyebilirsiniz. Eviniz olduğundan daha güzel ve temiz görünecek. En azından siz rahatça sonuca ulaşmış olacaksınız ve içiniz rahat edecek.


Borulardaki kötü kokulara karşı
Lavabonuzdan kötü kokular geliyorsa lavabonuza limon suyu damlatın ve kokuların geçtiğini görün.
Kesme tahtasını temizlemek
Kesme tahtanız kararmaya başladıysa, yarım limona dökeceğiniz tuz ile kesme tahtanızı ovalayın.
Fırındaki lekeler için
Bir tabağa amonyak doldurun ve bir gece fırında bekletin. Sabah silin ve lekelerin hızla geçtiğini fark edeceksiniz.
Buzdolabı temizliği
1r litre su ve 4 çay kaşığı sodayı karıştırın ve dolabınızın içini silin. Dolabınızın parladığını fark edeceksiniz.
Tüylere karşı
Plastik eldiveni takın ve ıslatın. Islak eldivenle halınızı ovalayın. Kıl ve tüylerin halınızdan çıktığını fark edeceksiniz.
Kirlenmiş çinilere karşı
Çinilerinizi ıslatın ve soda ile narince fırçalayın. Daha sonra sıcak su ile yıkayın. Lekelerin geçtiğini fark edeceksiniz.
Duşakabin camını temizlemek
Islak fırçaya karbonatı döküp yüzeyi fırçalayın ve ardından durulayın. Haftada bir kez de yarım limonu yüzeye sürüp ovalayın. 10-15 dakika beklettikten sonra durulayıp kuru bezle silin.
Şişeleri temizlemek
Şişeyi en pratik ve doğal şekilde temizlemek için küçük bir patatesi rendeleyin ve şişenin içine atın. Biraz da su ekleyip çalkalayın. Duruladıktan sonra göreceklerinizden çok etkileneceksiniz.

Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder