Ev Düzeni Nasıl Olmalı?


Düzenli olmak için çok fazla çaba sarf etmenize gerek yok. Günlük işlerinizi düzenli yapmanız ve en önemlisi kalabalık bir aile iseniz, herkesin kendi sorumluluğunun bilincinde olmasıdır. Böylece hem siz kendi işlerinizi rahatlıkla yapabilir hem de evinizi düzenli tutabilirsiniz. Peki, bunu nasıl yapabilirsiniz?
Antreyi düzenli tutun
Evin girişi her yerden önemlidir. Ne kadar düzenli olduğunuzu antreden anlayabilir ve ilk olarak göze çarpacak olan kısmı toparlamalısınız.
Mutfağınızı temiz tutun
İkinci önemli olan ise mutfağınız. Bir evde mutfak toplu olduktan sonra her yer düzenli olabilir. Mutfağın temizliği, derli toplu olması her şeyden önemlidir. Hem temiz görünürsünüz hem de diğer yapacağınız işlere herhangi bir engel kalmaz. Mesela yemeğinizi de sabah erkenden yapmanız, gün içindeki diğer işleriniz için önemlidir. Kadınların en büyük sorunu olan “acaba bugün ne pişirsem” sıkıntısını da ortadan kaldırmış olursunuz.

Organize olun
Her şeyi organize etmek sizin elinizde. Hem derli toplu olduğunuz zaman kendinize ve diğer işlerinize ayıracak zamanınız olacaktır hem de iyi organize olabilirseniz, her şey yolunda gidecektir ve daha fazla yorulmayacaksınız.
Temizlik yapma zamanını önceden kararlaştırın
Ne zaman temizlik yapacağınıza önceden karar verirseniz, sizin için daha iyi olacaktır. Hem evinizi sürekli temiz kalabilir hem de siz işleri günlük olarak bölüştüğünüz zaman daha hızlı sonuca ulaşmış olur ve kendinizi yıpratmamış olursunuz.
Temizliği eğlenceli hale getirmeye çalışın
Mesela müzik çalarken temizlik yapın. Hem ruhen rahatlamış olursunuz hem de ne kadar yorulacağınızı düşünmeden işinizi bitirmiş olursunuz bu gerçekten önemli bir motivasyon kaynağıdır. Yeni temizlik ürünleri deneyin ve sonuçları için uygulamaya başlayın.
Ve fazla kirli çamaşır biriktirmeyin
Kesinlikle hafta da 2 gün için çamaşırı ayırmanız muhteşem olacaktır. Tek güne çamaşır yaymak çok yanlış. Bu size yük gibi gelir ve sürekli bitirmeye çalışırken yorulursunuz. Birde bunların kurutması ve ütülemesi var.
İşte tüm bunlara dikkat ederek, kolay seçeneklerle derli toplu bir insan olabilirsiniz. Hepsinden önemlisi tabi ki organize olmak. İşte o zaman her şey daha güzel olabilir.

Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder