Merhaba sevgili dostlarım.. Mutlulukla, mucizeyle, güzellikle ve huzurla dolu bir gün diliyorum hepinize. Bugün size mis gibi bir kurabiye tarifim var. Çay ve kahvelerinize iyi bir yol arkadaşı olacak ağızda dağılan cevizli kurabiye hepinizin favorileri arasına girmeyi başaracak. Yapımı çok zahmetsiz olan bu cevizli kurabiye tadan ve deneyen herkesten tam not almayı başarıyor çünkü. O yüzden denemeyen kalmasın derim. Ağızda dağılan cevizli kurabiye nasıl yapılır diye merak edenler için hazırladığım cevizli kurabiye videosuna buyrun lütfen.
Ağızda Dağılan Cevizli Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler
Hamuru İçin:
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı nişasta
- 1 paket margarin
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Üzeri İçin:
- 1 yumurta akı
- 1 su bardağı ceviziçi
Ağızda Dağılan Cevizli Kurabiye Nasıl Yapılır
- Yoğurma kabına yumurta sarısı, margarin, nişasta, sıvıyağ, şekeri ve kanartma tozunu alalım.
- Kontrollü olarak un ilave ederek yoğurmaya başlayalım.
- Hamur ele yapışmayan yumuşak bir kıvam aldığında yoğurma işlemini bitirelim.
- Hamurdan parçalar koparıp yuvarlayalım.
- Her bir bezeyi önce yumurta akına sonra ceviziçine batıralım.
- Hepsini yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
- 180 derece ısıtılmış fırında pişirelim.
- Fırından çıkan cevizli kurabiyeler soğuduktan sonra afiyetle yiyelim.
- Sivas Katmeri tarifim BURADA
- Trileçe tarifim BURADA
- Havuç Tarator tarifim BURADA
0 yorum :
Yorum Gönder