Bebeklerde Burun Tıkanıklığı Nasıl Giderilir

Özellikle kış mevsiminde en çok rastlanılan sorundur, bebeklerde burun tıkanıklığı. Anne babalarında en büyük sorunudur. Çünkü bebeğin sağlıklı nefes alamaması durumunda farklı hastalıklar meydana gelir ve bebek huzursuzlanmaya başlar. Burnu tıkanık bebek gece uyuyamaz, bir süre sonra genzine akmaya başladığı için öksürmeye başlar ve bunun uzun sürmesi sonucu farklı hastalıklar kaçınılmaz olur. İşte bunu engellemek için burun tıkanıklığını giderebileceğiniz birkaç yöntem önereceğiz.
Serum fizyolojik


Eczaneden alabileceğiniz ve uygulaması oldukça kolay olan hızlı sonuç veren serum fizyolojik bildiğiniz deniz suyu karışımıdır. Bebeğinizin burun deliğinin içine 2-3 damla damlatın ev ardından bebeğinizin hapşırması oldukça normaldir. Ardından burnunun açıldığını göreceksiniz.
Banyo yaptırın
Üst solunum yolu tıkanıklığına en iyi gelen yöntemlerden biri de banyodur. Sıcak suyun ve buharın etkisi ile burun içindekiler akıp gidecek ve bebeğinizin burnunun açıldığını göreceksiniz.
Odasını nemlendirin
En önemli dorun tabi ki nemsiz kalmalarıdır. Odasını nemlendirilmesi önemlidir. Sıcak ya da soğuk buhar makinasını kesinlikle kullanmalısınız. Oda sıcaklığının en fazla 23 dereceyi geçmemesi önemli. Aksi takdirde bu sefer sıcaktan uyuyamaz ve daha fazla tıkanıklığa yol açabilir.
Yatağın başını yükseltin
Yastığı birazcık yukarıda olması nefes alışverişini kolaylaştırır ve böylece daha fazla tıkanmasını önleyebilirsiniz.
Emzirin
Sık sık emzirmek en muhteşem çözümlerdendir böylece bebeğiniz sakinleşir. Eğer emzirmiyorsanız bol sıvı tükettirin.
Burun aspiratörü kullanın
Sümküremeyen çocuklar için yoğun akıntıyı engellemek ve sıvıyı dışarı çıkarmak için aspiratör en önemlisidir. Eczaneden direkt satın alabilir ve rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Bebeğiniz için gerginliğe sebebiyet verecek olan burun tıkanıklığından kurtulmak ve rahat edeceği şekilde nefes almasını sağlamak için bunlardan birini ya da bir kaçını uygularsanız, gerçekten siz de bebeğiniz kadar rahat edersiniz. Sümkürmeyi bilmeyen ya da henüz başaramayan çocuklar için temizleme yöntemleri oldukça fazladır. Sağlıklı kalabilmeleri için burun temizliğinin önemini siz de büyüdükçe onlara anlatmalı ve kolayca uygulamalarını sağlamalısınız.

Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder