Çikolatalı Pastane Kurabiyesi


Ne demiş Mevlana ''Kalp bir bahçe gibidir. Onda mutlaka bir şeyler bitecektir. O halde güzel şeyler ekin ki güzel şeyler bitsin.'' Tüm kalplerde güzel şeylerin bitmesi dileğiyle hepinize kocaman bir merhaba.
Bugün size lezzetine doyamayacağınız nefis bir kurabiye tarifim var. Çikolatalı pastane kurabiyesinden bahsediyorum tabiki. Çay veya kahvelerinizi daha doyulmaz bir hale getirecek olan bu nefis kurabiyelere esas lezzeti veren hamurunda kullandığımız vitayağıdır. Vitayağını yeni duyanlar için bir açıklama yapmazsam olmaz tabiki. Buna genel adıyla pastacı margarini veya susuz margarin desek daha doğru olur aslında. Bu margarinin suyu alındığı için daha da lezzet katıyor kurabiyelere. Eğer bulmanız mümkün değilse normal margarin veya tereyağı da kullanabilirsiniz. Çikolatalı Pastane Kurabiyesi nasıl yapılır diye merak edenler için hazırladığım çikolatalı pastane kurabiyesi tarifimin videosuna buyrun.

Çikolatalı Pastane Kurabiyesi İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı eritilmiş vitayağı
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 3,5-4 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Hamurun yarısına eklemek için kakao
Süslemek İçin:
  • Tablet çikolata
  • Hindistan cevizi
  • Pasta süsü


Çikolatalı Pastane Kurabiyesi Nasıl Yapılır

  • Yoğurma kabına pudra şekeri ve eritilmiş vitayağını alıp karıştıralım.
  • Üzerine sıvıyağ, nişasta ve yumurtayı ekleyip takrar karıştıralım.
  • 3 su bardağı un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip yoğurmaya başlayalım.
  • Hamur ele yapışmayan yumuşak bir kıvam alana kadar azar azar un ilave ederek yoğuralım.
  • Hamuru iki parçaya ayıralım.
  • Parçanın birine kakao ekleyip tekrar yoğuralım.
  • Hamurları tezgahta rulo şeklinde yuvarlayalım.
  • Tırtıklı patates doğrayıcısıyla hamurdan yarım cm. kalınlığında parçalar keserek şekil verelim.
  • Hamurların tamamı bitene kadar aynı işlemi uygulayalım.
  • Şekil verdiğimiz kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
  • 180 derece ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim.
  • Pişen kurabiyeler soğurken çikolatayı benmari usulü eritelim.
  • Daha sonra kurabiyeleri önce çikolataya, ardından hindistan cevizi veya pasta süsüne batıralım ve çikolatanın donmasını bekleyelim.
  • Hazır olan pastane usulü çikolatalı kurabiyelerimizi servis edip afiyetle yiyelim.
  • Kalan kısmı da saklama kabında muhafaza edelim.
  • Patates Pizzası tarifim BURADA
  • Atom Kek tarifim BURADA
  • Kıbrıs Kurabiyesi tarifim BURADA


Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder