Kilo Almanıza Neden Olan 5 Kahvaltı Hatası


Verdiğiniz kiloları geri almak istemiyorsanız, size birkaç tavsiyemiz olacak. Özellikle sağlıklı beslenmeye başlamış, kilolarınızdan hızla kurtulmuşken, neden geri alasınız? Ya da hızlı şekilde kilo vermek istiyorsunuz ancak, bilmeden yaptığınız bazı hatalarınız varsa kesinlikle dikkat etmelisiniz.
Bunun için size birkaç önerimiz olacak. Sağlıklı kalabilmek ve tabi ki doğru beslenmek için bunlara dikkat ederseniz, seçimlerinizden asla pişman olmaz ve kilolarınıza veda edebilirsiniz.

Portakal suyu içmek

Diyetlerde asla yer almaması gereken ve profesyonel destek almaya karar verdiğiniz zaman bile karşınıza çıkacak olan en önemli detaylardan biri olan portakal suyu tüketimi, oldukça yanlış bilinen ama çok uygulanan bir yöntemdir. Sabah kahvaltısında ya da gün içerisinde portakal suyu değil portakalın kendisini tüketmelisiniz. Aslında yapmanız gereken sabah kahvaltısından 2 saat sonra meyve yemek olmalıdır. İşte o kahvaltıda içeceğiniz meyve suyu yerine meyvenin kendisini tüketerek, kendinize daha büyük bir iyilik yapmış olursunuz.

Yeterince protein tüketmemek

Sadece yumurta değil, chia tohumu, yulaf ezmesi, fıstık ezmesi ve kinoa gibi farklı seçeneklerde denemelisiniz. Ama en önemlisi tabi ki yumurta. Her sabah kahvaltıda tüketeceğiniz az pişmiş haşlanmış yumurta ya da az yağlı sahanda yumurta ile güne muhteşem bir başlangıç yapmış olursunuz. Günlük ihtiyacınız olan proteini en faydalı şekilde yumurta ile alabileceğinizi bilmelisiniz.

Yeterince lif tüketmemek

Sağlıklı bir sindirim sistemi için yapmanız gereken en önemli şey tabi ki lif tüketmek. Günlük yediğiniz lifli besinler arasında kesinlikle lif değeri yüksek sebzeler olmalı. Lif bakımında en zengin olan besinleri tercih ederek bağırsak sağlığınız için en güzel olanı yapmış olursunuz.

Yeterince su içmemek

Hayatınızın belki de en büyük hatası su içmemek. Gün içerisinde 2,5 litre su içerek en sağlıklı şekilde formunuzu koruyabilirsiniz. Özellikle sabah uynadığınız zaman 1 bardak ılık su ile güne başlamalı. Ardından sağlıklı bir kahvaltı ve daha sonra yine 1 bardak su ile devam etmeli ve gün içerisinde 2,5 litre su tüketimini tamamlamalısınız. Ancak unutmayın akşam saat 22.00’den sonra su tüketmeyin. Çünkü gece uyku sırasında vücudunuz daha fazla su toplar ve dinç uyanamazsınız.


Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder