Şeker Hastalarına Öneriler


Çağımızın en yaygın hastalıklarından olan şeker hastalığı için dikkat edilmesi gereken birkaç detay var. Bunları yaptığınız zaman hem daha sağlıklı kalacaksınız hem de kesinlikle sağlığınız yerinde olduğu için daha huzurlu bir birey olacaksınız. Sizi bekleyen en önemli detayları bilmeli bedeninizi yakından tanımalı ve verdiği tepkileri takip etmeli ve gerektiğinde doktorunuz ile paylaşmalısınız.
Diyabet hastalarının bilmesi gereken birkaç detay var. Kaçınılması gereken yiyecekler nelerdir? Bunları kesinlikle yapmamalıyım diyecekler şeyler nelerdir? Hadi gelin hep birlikte inceleyelim.


Doymuş yağlardan uzak durun!

Yağ içeren süt ürünleri, hayvansal proteinler (biftek, sosis, salam vb) gibi yiyecek ve içecekleri tüketmeyin. Yağsız, laktozsuz olan süt ve süt ürünlerini tüketmenizde fayda var. Zaten şeker hastası olmayan insanlar içinde önemli olanı budur.


Trans yağlardan kaçının!


Bu tür yağlar işlenmiş gıdalardan ve margarinlerden uzak durmalısınız. Sağlığınızı daha fazla tehlikeye atmamalısınız.


Kolesterole dikkat!

Yüksek yağ içerikli süt ürünleri, hayvansal proteinler, yumurta, kabuklu deniz ürünleri ve sakatatlardan uzak durun. Bunlar kolesterolün düşmanıdır.


Tuz

Böbreklerde glukoz geri emiliminde rol oynayan sodyum yani tuzdan uzak durmalı mümkünse çok az tüketmelisiniz.
Özel diyabetik ürünlere gerek yok!
Size özel yemeklere ihtiyacınız yok! Özel diyabetik ürünlere de ihtiyacınız yok! Sadece sağlıklı beslenmeniz yeterli!


Sağlıklı yemek pişirin!

Aileniz için pişirilen, “sağlıklı” her besin sizin için de uygundur. Her besin grubundan yemelisiniz. Lif alımını arttırın. Sebze, meyve ve bakliyatı bolca tüketin. Mesela Çilek düşük kalorili, liften ve sudan zengin iyi bir meyvedir. Zamanında bolca tüketin. Az işlenmiş tahılları tercih edin. Yulaf tüketin. Yoğurdunuza katacağınız bir kaçık yulaf ile kan şekerinin hızla yükselmesini önlersiniz ve açlık hissetmezsiniz. Patates ve işlenmiş tahıllardan kesinlikle uzak durun. Tatlılardan uzak durun. Eğer çok canınız isterse az şekerli bir kase sütlaç tüketin zaten yeterli gelecektir. Fazlasından uzak durun.
Yağ, şeker ve tuzu hayatınızdan çıkarın. İşte o zaman ne kadar rahat yaşayacağınızı ve sorunlarınızı çözümlediğinizi göreceksiniz.


Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder