Cilt Bakımı İçin En Sağlıklı Öneriler


Sağlıklı bir cilde sahip olmak ve her geçen gün yaşlanması yerine daha da parlak görünmesi için evinizde uygulayabileceğiniz küçük bakımlar sayesinde, siz de istediğiniz gibi görünebilirsiniz. Hemdaha sağlıklı kalması hem  de temiz görünmesi için size önerilerimiz olacak.
Öncelikle cildinizi sabah akşam temizlemelisiniz. Sabah uyandığınız zaman cildinizde birikmiş olan kir ve yağı temizlemek için yapmanız gereken en önemli şey temizleme jeli ile cildinizi yıkamak olmalıdır. Ardından bir pamuk yardımı ile cildinizi temizleme suyu ile silmelisiniz. Böylece hem fazla kiri çıkarmış olacaksınız hem de gece biriken yağdan kurtulmuş olacaksınız. Gözeneklerinizin açılmasını sağlayacak olan bu temizleme aşaması, sağlıklı bir cilt için en önemli detaydır.
Ardından cildinizi bir güzel nemlendirmelisiniz. Eğer ki yağlı bir cildiniz varsa parlatmayacak ama bir o kadar da nem sağlayacak olan krem kullanmalısınız. Tabi göz çevresi için ayrı krem, gündüz için ayrı krem olmalıdır. Kreminizi de sürdükten sonra tabi ki günün ilk önemli adımı tamamlanmış oluyor. Akşam ise öncelikle yüzünüzde makyaj varsa makyajınızı temizlemelisiniz. Daha sonra yüz yıkama jeliniz ile yüzünüzü derinlemesine yıkayın ve ardından temizleme suyu ile silin. Böylece yüzünüzde kalan tüm makyaj kalıntılarından kurtulmuş olacaksınız. Daha sonra önce göz çevrenizi ve ardından da yüzünüzü yoğun nemlendirici ile ihtiyacı olan nemi sağlayın. Bu en önemli detay çünkü gün boyu makyaj ve çevre kirliliğine maruz kalan cilt daha hızlı kurur ve yaşlanır. Günlük olarak uygulayabileceğiniz maskelerde var. Mesela kil maskesi yapabilirsiniz ya da peeling uygulayabilirsiniz. Özellikle haftada 2 gün peeling yapmanızı, kil maskesini hafta da 1 kere uygulamanızı ve tabi ki nem maskeleri ile de cildinize gereken özeni göstermenizi tavsiye ederim. Eğer sivilceli bir yüzünüz varsa maskenizi buna göre seçmelisiniz veya çok kuru bir cildiniz varsa nem maskelerini ayda 2-3 sefer uygulayabilirsiniz. Susuz kalmış yani kurumaya yüz tutmuş bir cilt hem daha hızlı yaşlanır hem de istenmeyen kötü görünüme hızla kavuşmuş olur. Tüm bunlardan kurtulmak için düzenli cilt bakımınızı ihmal etmemelisiniz.

Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder