Nohut Yemeği


En sevilen baklagillerin başında yer alan nohut, kış aylarının en sevilen ve en vazgeçilmeyen yemeklerinden biridir. Anne eli değmiş, en sevilen sulu tencere yemeklerindendir o. Kimimiz ekmeğimizi bandırarak yerken, kimimiz de pilav üstü yemeyi tercih ederiz. Tabi yanına da olmazsa olmaz turşu lazım tabi. Tam ölçüleriyle nohut yemeği tarifime geçmeden önce kısa ama anlamlı bir hikaye paylaşmak istiyorum.

Bakkalın Utancı..

Yaşlı adamın eşi evde tereyağı yapıyordu kocası ise her gün yakınlarındaki bakkala götürüp satıyor onunla geçiniyorlardı. Bakkal adamın getirdiği tereyağını hiç tartmıyordu.
Ancak bir gün acaba dedi, adam gittikten sonra tereyağını tartıya koydu, 900 gram olduğunu görünce çok öfkelendi ve yarın geldiğinde bunun hesabını sorar bir daha da ondan alışveriş yapmam dedi.
Ertesi sabah yaşlı adam elinde tereyağı içeriye girdi, bakkal sert bakışlarıyla bir daha senden tereyağı almayacağım dedi. Yaşlı adam üzülerek efendim bir yanlışım mı oldu dedi.
Bakkal, efendi senin bana verdiğin tereyağını tarttim 900 gram geldi ayıp değilmi bu yaptığın dedi.
Yaşlı adam utanarak başını yere eğdi ve
- efendim bizim terazimiz yok, sizden bir kilo şeker almıştık onu tartı olarak kullanıyoruz dedi.
Bakkal utancından ne yapacağını şaşırdı.
Böyledir işte dünya...
Kime ne ağırlıkta kıymet verirsen o ağırlıkta kıymet bulursun.

Nohut Yemeği İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 su bardağı nohut
  • 350 gram dana eti
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tane soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Toz kırmızı biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kaynamış su

Nohut Yemeği Nasıl Yapılır

  • Nohudu bir gece suda ıslı bekletelim.
  • Eti kuşbaşı doğrayalım.
  • Düdüklü tencereye sıvıyağı ve eti alıp, et suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Soğanı yemeklik doğrayıp üzerine ekleyelim.
  • Bu sırada tereyağını da ilave edelim.
  • Soğan ölünce salçalar ve nohutu ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Tuz ve baharatları ilave edelim.
  • Üzerini 2 parmak geçecek kadar kaynamış su ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatalım.
  • Orta ateşte ortalama 50-60 dakika pişirelim.
  • Düdüklü tencerenin havasını alıp kapağını açalım.
  • Nohut yemeğimizi servis edip pilav ve turşu eşliğinde afiyetle yiyelim.
  • Kabak Tatlısı Tarifim BURADA
  • Alaçatı Kurabiyesi tarifim BURADA
  • Süslü Kek tarifim BURADA
  • İçli Köfte tarifim BURADA


Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder