Tuzlu Badem Kurabiye

Gerçek mutluluğun kendi içinizde yattığını fark edin. Huzur, mutluluk ve neşeyi dış dünyada aramayı bırakın. Paylaşın. Gülümseyin. Kucaklaşın. Mutluluk, kendinize birkaç damla bulaştırmadan başkalarına dökebileceğiniz bir şey değildir. Daima gülümsemeniz dileğiyle hepinize merhaba..
Bugün size ağızda dağılan ve bayatlamayan bir tuzlu kurabiye tarifim var. Çayın yanına muhteşem bir arkadaş olan bu nefis kurabiyenin yapımı da oldukça kolay. Kısa sürede hazırlayıp kısa sürede tüketeceğiniz bu tarifi hepiniz çok seveceksiniz. Şeklinden dolayı badem kurabiye adını  verdiğim bu tuzlu kurabiye uzun süre tazeliğini koruyabiliyor. Tuzlu badem kurabiye nasıl yapılır diye merak edenler için hazırladığım tuzlu badem kurabiye tarifime buyrun.

Tuzlu Badem Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 3 tatlı kaşığı  üzüm sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yumurta birinin sarısı üzerine)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Üzeri İçin:
  • Çörekotu veya susam

Tuzlu Badem Kurabiye Nasıl Yapılır

  • Margarin, sıvıyağ, sirke, şeker, tuz ve yumurtaları yoğurma kabına alalım.
  • 4 su bardağı un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurmaya başlayalım.
  • Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar azar azar un ilave ederek yoğurmaya devam edelim.
  • Hamurdan cevizden biraz küçük parçalar koparalım.
  • Badem şekli verip yassılayalım.
  • Hamurun tamamına aynı şekli verelim.
  • Şekil verdiğimiz kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğimiz dırın tepsisine dizelim.
  • 180 derece ısıtılmış fırında pişirelim.
  • Afiyet olsun.
  • Keçeden Çanta Yapımı BURADA
  • Karagöz Kurabiye tarifim BURADA
  • Kıbrıs Tatlısı tarifim BURADA


Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder