Bebeklerde Gaz Sancısına Ne İyi Gelir?


Annelerin en büyük sorunlarından biri olan gaz problemi, bebeklerin uykusunda uyanmasına, uyuyamamasına, yemek yememesine ve sürekli ağlamasına sebep olabilir. Doğal yöntemleri deneyerek bebeğinizin gaz problemini azaltabilirsiniz. Tabi ki bunları denemeden önce doktorunuza da danışmayı ihmal etmemelisiniz. Eğer bebeğinizin herhangi bir alerjik sorunu varsa kesinlikle doktorunuzun tavsiyelerine uymalısınız.

Rezene

Bebeklerin gaz problemine en iyi gelen doğal yöntem rezenedir. Bebeklerde gaz oluşunu engelleyen 1½ çay kaşığı rezene tohumlarını 4 fincan suda 10 dakika kaynatın. Soğutun ve gün boyunca 2 veya 3 kez küçük dozlarda bebeğinize verin. Hatta çayı kaynatıp kendiniz de içebilirsiniz.

Elma sirkesi

Su içmeye başlayan bebeklerin sularına iki damla elma sirkesi damlatmak muhteşem bir çözüm olabilir.

Anason ve kimyon

Anason ve kimyonu suda kaynatıp, 2 çay kaşığı soğuyunca bebeğinize verebilirsiniz.

Sıcak havlu yöntemi

Ayaklarının altına sıcak havlu koyduğunuz zaman hemen gazını çıkarabilir ve o gece misler gibi uyuyabilir ancak sıcak havlunun ardından aynı şekilde ayağını da sıcak tutmaya devam etmelisiniz. Birden soğumamalı.

Karın masajı

Bebeğinize her akşam yatmadan önce güzel bir karın masajı yapın. Ayaklarını yukarı aşağı sağa sola hareket ettirin ve karnını hafifçe ovun. O an bile gaz çıkarabilir ya da yatmadan önce rahatlayabilir ve siz de harika bir derin uyku çekebilirsiniz.

Çörek otu

1 çay kaşığı çörek otunu bir bardak suda içerisine koyup kaynatın. Kaynadıktan sonra içine 1 hurma atın. Soğuyunca bebeğinize 1 çay kaşığı içirin. Sonucunu 1 saat içerisinde görebilirsiniz.

Dr. İbrahim Saraçoğlu yöntemi

Bebeklerde gaz sorununa karşı ünlü Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun vermiş olduğu bir bitkisel yöntem var ve evde yapımı da oldukça kolay.

Bebeklere Gaz İçin Bitkisel Çözüm Malzemeler

  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Kaynar su

Hazırlanışı

1 çay kaşığı toz kimyonu kaynar suyun içerisine atın.  Kaynatın ve soğumaya bırakın. İçine iki çay kaşığı toz şeker ilave edin ve karıştırın. Bebeğinize içirin ve gaz probleminden kurtulun.


Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder