Göğüs Ucu Yaralarına Ne İyi Gelir?


Emziren annelerin en büyük sıkıntısı göğüs ucu yaralarıdır. Bebeğinizi sağlıklı şekilde, acı çekmeden emzirmek için özellikle göğüs ucu yaraları için doğal yöntemlere ihtiyacınız varsa size birkaç tavsiyemiz olacak.


Sıcak kompres

Göğüs yaralarını dindirmek için en iyi yöntemdir. Ağrıyı hafifletir, gerilmeyi önler ve birazda doğal kremlerden sürerek sıcak kompres yaparsanız, yaraların git gide azaldığını görebilirsiniz.


Yağ

Zeytin, hindistancevizi veya tatlı badem yağı mutlaka kullanabileceğiniz yağlar arasındadır. Hem hızlı etki ederler hem de doğal oldukları için bebeğinize zarar veremeyeceklerdir.


Fesleğen

Bir avuç fesleğeni ezin ve hamur haline getirin. Tabaka halinde göğüs ucu yaranızın üstüne kapatın ve 30 dakika orada kalsın. Günde 3 kere uygulayabilirsiniz.


Aloe vera

Her derde deva olan muhteşem bir bitkidir, aloe vera. Direkt olarak yaprağının içinde yer alan jeli göğüs ucu yaranıza uygulayın, çok kısa bir sürede sonuç göreceksiniz.


Bal

Bal, göğüs yarası ve ağrılarına iyi gelen doğal bir antibakteriyel özelliğe sahiptir.

Buz

Göğüs ağrısı ve yara kaynaklı sızlamaları en iyi geçirecek olan şeydir, buz. Ancak buz uyguladıktan sonra kurulayıp mutlaka krem uygulamalısınız. Daha fazla gerilmemeli ve yara kurumamalıdır.

Papatya çayı

Antiinflamatuar ve antimikrobiyal özelliklere sahip papatya da her derde devadır. Üstelik sakinlik verir ve bedenen rahatlamanızı da sağlar ve bebeğinize de hiçbir zararı olmayacaktır.


Çay ağacı yağı

Antiseptik ve mantar önleyici olan çay ağacı yağı, uygulaması kolay ve hızlıca derinin emmesi sonucu, güzel sonuçlar vererek yaralarınızın kapanmasını sağlayacaktır. Pamuk yardımı ile günde 2 kere yara üzerine uygulayabilirsiniz.


Lavanta

Hem hoş kokusu hem de bitki özündeki şifası ile bilinen lavanta, ntiinflamatuar ve antimikrobiyal nitelikler taşıdığı için yara tedavisinde de kullanılabilir. Bir lavanta çayı alın, demler gibi ıslatın ve fazla suyunu sıktıktan sonra yara üzerine günde 2 kere uygulayın. Emzirmeden önce bölgeyi ılık suyla yıkayın ve kurulayın.
Burada yer alan pek çok çözümden bir kaçını deneyerek, kendiniz için harika sonuçlar yaratabilir ve göğüs ucu yaralarınızdan kurtulabilirsiniz.

Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder