Şeritli Elmalı Kurabiye


Yüzümüzden düşen bin parçayı toplayıp, yerine büyük bir tebessüm getiren insanların hep hayatımızda olması dileğiyle hepinize merhaba.. Bugün size kış günlerinin baş tacı olan elmalı kurabiye tarifimle geldim. Ama bu sefer şekil itibariyle biraz farklılık kattım ona. Genellikle poğaçalarda kullandığım şeritli şekli elmalı kurabiyede uyguladım. Çok da güzel oldu. Her zaman da aynı şekil vermek olmaz değil mi? Biraz farklılık katalım hayatımızdaki herşeye. Nefis iç harcı ve harika hamuruyla müthiş bir lezzet çıkıyor ortaya. Ölçüleri de lezzeti de garantili olan videolu şeritli elmalı kurabiye tarifime buyrun lütfen.

Şeritli Elmalı Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
  • 1,5 su bardağı mısır nişastası
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 7 su bardağı un
İç Harcı İçin:
  • 6-7 adet elma
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 dolu tatlı kaşığı tarçın
Üzeri İçin:
  • Pudra şekeri

Şeritli Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır

  • Öncelikle şeritli elmalı kurabiyemizin iç harcını hazırlayalım.
  • Elmaları soyup rendeliyoruz ve bir tavaya alıyoruz.
  • Üzerine şeker ve tarçını ekleyip orta ateşte elmalar suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  • Pişen elmalı harcımızı soğumaya bırakıyoruz.
  • Yumurta, şeker, sıvıyağ ve yoğurdu yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz.
  • Margarin, nişasta, kabartma tozu, vanilin ve un ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz.
  • Kontrollü olarak un ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya devam ediyoruz.
  • Ele yapışmayan kıvamda yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamuru un serptiğimiz tezgahta 3mm. kalınlığında açıyoruz.
  • Bir su bardağıyla yuvarlak parçalar kesiyoruz.
  • Her bir parçanın yarı kısmını yarım cm. kalınlıkta şeritler halinde kesiyoruz.
  • Kesmediğimiz kısma elmalı harçtan koyup rulo şeklinde sarıyoruz.
  • Çok hafif bir şekilde uçlarını kıvırıp hilal şekli veriyoruz.
  • Hamurun tamamına aynı işlemi uyguluyoruz.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak diziyoruz.
  • 180 derece ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıktıktan 5 dakika sonra üzerlerine pudra şekeri eliyoruz.
  • Afiyet olsun.
  • Çikolatalı Kurabiye tarifim BURADA
  • Büzme Baklava tarifi BURADA
  • Ev Yapımı Tereyağı tarifim BURADA

Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder