Fincan Tatlısı


İnsanların zihinlerinde doğruyu kabul etmeye engel olan bariyerler vardır. Toplumun ve bireyin bizzat kendisinin ön yargıları vardır. Bunları aşamayan söz, düşünce, inanç; içeri giremez. Ayrıca söylenilen şeyin; kişinin ihtiyaçlarına, arzularına, özlemlerine ve anlayış seviyesine uygun olması lazımdır. Eğer sırf doğru olduğu için sözlerinizin kabul edilmesi gerektiğini düşünüyorsanız aldanıyorsunuz. İnsanlar, söylenilen sözün doğruluğu üzerinde düşünmez. Kendi düşüncelerinin yanlış olabileceklerine ihtimal vermezler. Her yeni düşünce ve inanç, önce büyük bir muhalefet ve düşmanlıkla karşılaşır. Ancak bir mücadele ile yerleşir.
Merhaba değerli dostlar. Bugün size çok hafif ve çok pratik bir tatlı tarifim var. Özellikle hafif ve sütlü tatlıları tercih edenler için mükemmel bir tarif olan fincan tatlısını biz çok seviyoruz, eminim siz de çok seveceksiniz. Muhteşem kıvamıyla hazırladığımız muhallebiyi fincanlara dolduruyoruz. Dinlendikten sonra da ters çevirip hindistan cevizine buluyoruz. İsteğe göre üzerini meyve veya çikolata sosuyla süslüyoruz. İşte bu kadar zahmetsiz ve pratik bir tatlıya kim hayır diyebilir ki? Üstelik sunum şekli ve onu farklı aromalarla tatlandırmak da tamamen size kalmış. Ben lafı fazla uzatmadan fincan tatlısı tarifime geçeyim.

Fincan Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 fincan un
  • 2,5 fincan şeker
  • 1 paket vanilya
Üzeri İçin:
  • Hindistan cevizi

Fincan Tatlısı Nasıl Yapılır

  • Süt, un ve şekeri bir tencereye alalım.
  • Sürekli karıştırarak orta ateşte kaynayana kadar pişirelim.
  • Kaynayınca ocağı kısıp 5 dakika daha pişirelim.
  • Ocaktan alınca vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edelim.
  • Hazır olan muhallebiyi ıslattığımız fincanlara dolduralım.
  • Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alıp, en az 2 saat dinlendirelim.
  • Dinlenen fincan tatlılarımızı ters çevirerek fincanlardan çıkaralım.
  • Geniş bir tabağa koyduğumuz hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alalım.
  • İsteğe göre damla çikolata, meyve veya çikolata sosuyla süsleyelim.
  • Afiyet olsun.
  • Portakallı Kek tarifim BURADA
  • Rulo Patates Salatası tarifim BURADA
  • Çiçek Kurabiye tarifim BURADA
  • Şeritli Açma tarifim BURADA


Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder