Kış Hamileleri Bunlara Dikkat Etmeli!



Kış döneminde hamile olanlar! Bu yazımız sizin için. Daha sağlıklı bir kış mevsimi geçirmek için sizi bekleyen tehlikelere hazırlıklı olmalı ve önleminizi almalısınız. Bunun için size birkaç tavsiyemiz olacak.

Kalabalık ve kapalı alanlarda çok fazla bulunmayın

Tabi ki havaların soğuması ile grip başta olmak üzere pek çok hastalık baş gösterdi. Bunun için kapalı alanlar, alışveriş merkezleri ya da çok sıcak ortamlarda bulunmamalısınız. Hamilelik zamanınızda ilaç kullanamayacağınız için hastalıkları daha zor atlatacağınızı bilmelisiniz. Salgın hastalıklara karşı önleminizi de almalısınız.


Yürüyüşü ihmal etmeyin

Çok fazla hareket edemiyor olabilirsiniz ancak günlük yürüyüşler önemli. Bedenen kendinizi daha iyi hissedebilmeniz için tabi ki sağlığınızı korumalısınız. Ağır egzersizlerden kaçınmalı sadece günlük yürüyüşler ile kendinize özen göstermelisiniz.


Haftada 3 gün balık tüketin

Mevsimin en güzel lezzeti tabi ki balık! Hem taze hem de oldukça besleyici. Siz de seçimlerinizi haftanın 3 günü balıktan yana yapmalısınız. Kemik gelişimini tam sağlamak ve pek çok besini bir arada almasını sağlamak için bebeğinizi de düşünmelisiniz.


Uyumadan önce muzlu süt için

Sütün her zaman en önemli besin olduğunu söylüyoruz. Sağlıklı kalabilmek ve bebeğinize gereken özeni göstermek için sütü her saat tüketebilirsiniz. Ancak en önemlisi yatmadan 1 sat önce alacağınız, protein, kalsiyum ve potasyum deposu olan muzlu süt, en doğru seçim olacaktır.


Ayakkabı seçimi

Özellikle yaşadığınız yerde yağmur ve kar varsa kesinlikle çok dikkat etmelisiniz. Duruşu destekleyecek, tabanı rahat ve kaymayan bir ayakkabı tercih etmelisiniz.
İşte bunun gibi alacağınız küçük ama önemli önlemler ile daha sağlıklı kalabilmek mümkün. Hem bebeğiniz hem de kendiniz için harika bir kış geçirebilirsiniz. Mevsimin en güzel taraflarını yaşayabilirsiniz. Böylece sizi bekleyen en güzel kış günlerini de en rahat şekilde geçirebilirsiniz.


Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder