Karamel Sos


Merhaba güzel dostlarım.. Bugün size harika bir karamel sos tarifim var. Meyve ve sebzelerin içindeki şekeri açığa çıkartmak için yapılan ve hafif kahverengi bir görünüm kazanmalarını sağlayan işleme karamelize etmek diyoruz. Toz şekerin karamelize edilmesiyle hazırlanan karamel ise tereyağı ve krema ilavesiyle sos halini alıyor. Karamel sos durdukça yoğunlaştığı için pişirilirken kıvamı oldukça akışkan olmalıdır. Buzdolabında 1-1,5 hafta kadar hava almayacak kaplar içinde saklanabilir. İster donuk halde istenirse de benmari içinde ya da mikrodalgada ısıtılarak tekrar akışkan hale getirilebilir. Karamel sosu kek, pasta, dondurma ve tatlılarınızda gönül rahatlığıyla kullanıp, afiyetle tüketebilirsiniz. Tam kıvamında karamel sos nasıl yapılır diye merak edenler için hazırladığım Videolu Karamel Sos Tarifime buyrun lütfen.

Karamel Sos İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı nişasta
  • 1 kutu krema

Karamel Sos Nasıl Yapılır

  • 1 çay bardağı şekeri tavaya alalım.
  • Sürekli karıştırarak kısık ateşte eritelim.
  • Şeker eriyince tereyağı ve nişastayı ekleyelim.
  • Esmerleşen şekerin üzerine kremayı ekleyip karıştırmaya devam edelim.
  • Rengi iyice koyulaşan sosumuzu ocaktan alıp, soğuyana kadar karıştırmaya devam edelim.
  • Hazır olan karamel sosu kek, pasta, tatlı ve dondurmalarınızda kullanabilirsiniz.
  • Afiyet olsun.
  • Haşhaşlı Tatlı tarifim BURADA
  • Yer Elması Salatası tarifim BURADA
  • Lokmacık Kurabiyeler tarifim BURADA
  • Havuçlu Kek tarifim BURADA


Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder