Neden Lif Tüketmeliyiz?

Lifli Besinlerin Hayatımızdaki Önemi

  • Lifli besinler; mide, ince bağırsaklar ve kalın bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar, önemli minerallerin emilmesine yardımcı olur.
  • Lifli besinler bağırsaklardaki yararlı laktik bakterilerin üretilmesine ortam sağlayarak, bağırsak sağlığının sürdürülmesine önemli katkı sağlar.
  • Lifler hacimlerinin %20 si kadar genişleme özelliğine sahip olduklarından tokluk hissi verirler.
    Günde 25 gram lif tüketen yetişkinler daha az lif tüketenlere göre daha az kilo alırlar.
  • Lifli gıdaların eksikliği uzun vadede; kolesterol, diyabet, bağırsak kanseri ve şişmanlık gibi sorunlara yol açar.
  • Günde 35 gr lifli besin tüketen bir kişi, günde 15 gr lifli besin tüketen kişiye nazaran bağırsak
  • kanserine yakalanma oranı 4 kat daha azdır.
  • Zengin lifli besin tüketmek diyabeti kontrol altında tutar ve kandaki şeker oranının artmasını engeller.
  • Bağırsak hareketlerini düzenler, kabızlık problemini ortadan kaldırır.
  • Yemeklerle birlikte tüketildiğinde kan şekerinin yükselmesinin kontrolünü sağlar.
  • Yağlı yiyecekler ile yeseniz dahi yağ emilimini azaltır veya yağ emilimini bloke eder.
  • Kilo kontrolü sağlar.
  • Vitamin ve minerallerin emilimini sağlar.



Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder