Adet Gecikmesinin Sebepleri


Adet gecikmesi neden olur? Adet gecikmesinin sebeplerini hep beraber öğrenelim. Tabi ki sadece hamileliğe bağlı olarak adet gecikmesi yaşanmaz. Pek çok sebebi olabilir. Şimdi gelin inceleyelim. Adet döneminiz geçtiyse ve siz endişe içindeyseniz, bilmeniz gereken birkaç detay var. Sadece gebelik yüzünden değil çevresel etkenlere bağlı olarak da adet gecikmesi yaşayabilirsiniz.
Erken menopoz
45—55 yaş aralıklarında görülen menopoz dönemine hazır olmanız gereken zamanlardır. Bazı faktörlerden dolayı 35 yaşa kadar düşen menopoz dönemi için doktorunuza görünmeli ve düzenli kontrollerinizi yaptırmalısınız.
Tiroid sorunları
Hormon seviyelerine bağlı olarak değişen pek çok şey vardır. Tiroid bezlerinin vücudumuzun metabolizmasını etkilemesinden dolayı adet gecikmeleri yaşayabilirsiniz. Konu ile ilgili en iyi size doktorunuz yardımcı olabilir ve adetlerinizi düzenleyebilirsiniz.
Polikistik over sendromu yaşıyor olabilirsiniz
Hormonlarda ve yumurtalıklarda dengesizlik yaratan ve kadınlarda oldukça sık rastlanan bu durum adet döneminizi etkiler.
Doğum kontrol ilaçlarının yan etkileri
Pek çok kadının kullandığı doğum kontrol ilaçlarının yan etkilerinden biridir. Adet gecikmesi yaşıyorsanız, doktorunuza danışarak hormon düzensizliğinizi giderebilirsiniz.
Diyet veya yetersiz beslenme
Sağlıksız beslenmenin yol açabileceği en kötü sonuçlardan biridir. Hormon düzeninizin bozulması ve zayıflama uğruna yapılan daha pek çok şey sağlığınızı kaybetmenize ve hatta hormon düzeninizin bozulmasına bile yol açabilir.
Stres ve anksiyete (kaygı)
Günümüzdeki en olağan sonuçlara yol açan şey, strestir. Adet döneminin erken olması ya da gecikmesi başlı başına sebeplerdendir. Stres ve kaygı hormon düzeninizi bozar, sağlığınızı kaybetmeye kadar giden sonuçlara yol açabilir. Yumurtlama düzeniniz bozulur ve adetiniz git gide gecikir. Üzüntü duymak, endişe etmek ve stres hayatınızı da sağlığınızı da en olumsuz etkileyen sebeplerin başında gelmektedir.
Hamile olabilirsiniz
Gelelim en güzel sonuca! Adetiniz belki de hamile olduğunuz için gecikmiştir! Ne dersiniz? Gebelik testi yaptırabilir hatta kanda gebelik testi ile daha kesin sonuç alabilirsiniz. Belki de beklediğiniz haber budur!
Evet hanımlar! Adet düzensizliğinize sebep olabilecek pek çok başlık burada yer alıyor. Her şeye rağmen eğer bir sağlık sorununuz yoksa yıl 1 kere düzenli kontrollerinizi yaptırmayı unutmayın!


Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder