Kabak Tatlısı


Kış aylarının en çok yapılan ve en favori meyve tatlısıdır o. Hatta onu çok sevenler kışın bir an önce gelmesini bekler. Kış aylarının en güzel ve en özel nimetlerinden biridir. Üstelik yapımı da çok zahmetsizdir. Tek zorlu kısmı kabağın kabuğunu soymak desem yeridir. İçi bal gibi tatlı olan kabakları soyup ince ince dilimledikten sonra üzerine şeker koyup sulanmaya bırakalım. Daha sonra o suyuyla lokum kıvamına gelene kadar ağır ağır pişirelim. Kabak tatlısını fırında da pişirebileceğiniz gibi üzerine ceviz, hindistan cevizi veya tahin gezdirip servis edebilirsiniz. İşte bu kadar basit kabak tatlısı nasıl yapılır diye merak edenler için hazırladığım kabak tatlısı tarifimin detaylarına buyrun lütfen.

Kabak Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 kilo bal kabağı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 paket vanilin
Üzeri İçin:
  • Hindistan cevizi
  • Ceviziçi
  • Tahin

Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır

  • Bal kabağını soyup dilimleyelim.
  • Dilimlediğimiz kabakları derin bir tencereye alalım.
  • Üzerine şekeri döküp şeker sulanana kadar bekleyelim.
  • Sulanan kabakların üzerine vanilin ekleyip orta ateşte pişirelim.
  • Kabaklar pişip yumuşayınca ocaktan alalım.
  • İsteğe göre üzerine ceviz, kaymak, hindistan cevizi veya tahin ekleyip servis edelim.
  • Afiyet olsun.
  • Patates Pizzası tarifim BURADA
  • Maydanozlu Poğaça tarifim BURADA
  • Yoğurtlu Patates Salatası tarifim BURADA



Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder