Pastane Usulü Susamlı Simit


Soğuk bir kış gününden hepinize merhaba. Sıcak çay veya kahveyle içimizi ısıttığımız şu soğuk günlerde çayınızın yanı boş kalmasın diye nefis bir tarifim var bugün. Ağızda dağılan kıvamı ve mükemmel lezzetiyle pastane usulü susamlı simite kim hayır diyebilir ki? İşte tam da kimsenin hayır diyemeyeceği ve hemen tarifini isteyeceği harika bir atıştırmalık bu. Üstelik uzun süre tazeliğini koruyup bayatlamıyor. Ağızda dağılan susamlı simitlerin yapımı da oldukça pratik. Keyifle ve kısa sürede hazırlayıp, aynı şekilde kısa sürede bitecek bu nefis minik simitleri eminim siz de çok seveceksiniz. Pastane usulü susamlı simit nasıl yapılır diye merak edenler için hazırladığım susamlı simit tarifimin videosuna buyrun.

Pastane Usulü Susamlı Simit İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta (akı üzerine)
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 4,5 su bardağı un
  • Üzeri için 1 kase susam

Pastane Usulü Susamlı Simit Nasıl Yapılır

  • Margarin, sıvıyağ, yumurtanın sarısı, sirke, tuz ve şekeri yoğurma kabına alalım.
  • 2 su bardağı un, kabartma tozu ve vanilini de ekleyip yoğurmaya başlayalım.
  • Hamur ele yapışmayan kıvam alana kadar un ilave ederek yoğuralım.
  • Hamurun tamamını un serptiğimiz tezgahta 1 cm kalınlığında açalım.
  • Bir çay bardağı ile hamurdan yuvarlak parçalar keselim.
  • Kestiğimiz yuvarlakların orta kısmını da temiz bir ruj kapağıyla çıkaralım.
  • Bu sayede kolayca simit şekli elde edelim.
  • İsterseniz elinizle rulo şeklinde yuvarlayıp, uçlarını da birleştirebilirsiniz.
  • Şekil verdiğimiz simitleri önce yumurta akına sonra susama batıralım.
  • Hamurun tamamına aynı işlemi uygulayalım.
  • Şekil verdiğimiz susamlı simitleri yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
  • 180 derece ısıtılmış fırında pişirelim.
  • Pişen pastane usulü susamlı simitlerimizi cam kavanoz veya saklama kabında muhafaza edelim.
  • Afiyet olsun.
  • Portakallı Kek tarifim BURADA
  • Mısırunlu Çıtır Patates Kızartması tarifim BURADA
  • İrmikli Petek Tatlı tarifim BURADA
  • Kesme Kurabiye tarifim BURADA


Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder