Sağlıklı Zayıflamak İçin Yapmanız Gereken 5 Şey



Diyet yapmak yerine bazen kendinize zarar veriyor olabilirsiniz. Diyet demek aç kalmak demek değildir. Zayıflamak isterken sağlığınızı kaybetmemek isterseniz, seçimlerinizi doğru taktiklerden yana yapmalısınız. Hem sağlıklı kalmak hem de istediğiniz kiloya ulaşmak için size birkaç tavsiyem olacak. Aslında oldukça kolay yöntemler ile dilediğiniz kiloya inebilirsiniz.


1-Asla öğün atlama

Diyetin en önemli tarafı öğün atlamamaktır. Çünkü mideniz boş kaldıkça ve siz hep aç kaldıkça daha çok yemek yeme eğiliminiz olacak ve sürekli aklınızda yemek varken tabi ki günlük hayatı sürdürmek zor olacak. Bunun için kesinlikle ara öğünleri atlamayın. 2 ceviz, 2 kuru kayısı mutlaka yanınızda olsun ya da bir meyve. Hem aç kalmayacaksınız hem de 3 saatte bir şeyler yediğiniz için öğünlerinizde daha az yemek yiyeceksiniz.


2-Akşam yemeğini yatmadan en az 4 saat önce yeyin

Akşam yemeğini ne kadar erken yerseniz, uyku zamanı o kadar rahat edersiniz. Hem yemeğin ağırlığı olmaz hem de fazla kalorileri çoktan yakmış olursunuz. Rahat bir sindirimin ardından güzel bir uyku sizi bekliyor olacak.

3-Yürüyüş yapın

Gün içerisinde aktif olmalısınız. Sadece oturmamalı, mümkün olduğunca yürümelisiniz. Ne kadar çok hareket o kadar çok yağ yakımı demektir. Böylece yapacağınız diyetin 2 kat faydasını görür ve daha hızlı kilo verebilirsiniz.


4-Şekerden uzak durun

Size en çok zarar verecek olan şey tabi ki şeker. Eğer çay kahveyi şekerli tüketiyorsanız önce bunlardan vazgeçmelisiniz. Hatta bir tavsiye daha vereyim size; her gün 1 fincan Türk kahvesini şekersiz içerseniz yağ yakmanıza yardımcı olur. Daha hızlı kilo verebilirsiniz çünkü sindirim sisteminizi çalıştırır.


5-Hiçbir zaman kahvaltıyı atlamayın

Güne en güzel başlama yöntemi şöyle; sabah kalktığınız zaman önce metabolizmanızı harekete geçirecek olan bir bardak ılık içine 2 damla limon sıkılmış suyu içmenizdir. Ardından salatalık, domates, beyaz peynir, 2 dilim tam buğday ekmek, zeytin ve bir bitki çayı ya da çay ile muhteşem bir kahvaltı yapabilirsiniz. Özellikle sabahları yeşil çay içerek sindirim sisteminizi daha da harekete geçirebilirsiniz.

Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder